Vraag:
Wanneer en ooit is het veilig om handschoenen te gebruiken bij elektrisch gereedschap?
rob
2015-03-17 23:21:46 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik gebruik geen handschoenen bij het gebruik van mijn elektrische gereedschappen, maar ik ken een paar mensen die dat wel doen - bijvoorbeeld bij het bedienen van een router met twee handen (niet in een freestafel). Is dit veilig, en zo ja, welke andere elektrische gereedschappen kunnen veilig met handschoenen worden bediend?

Dit is een geweldige vraag. Als je naar de site kijkt, lijkt deze vraag een van de nuttigste vragen voor een beginner.
Drie antwoorden:
Doresoom
2015-03-17 23:27:48 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Elk gereedschap dat draait, is over het algemeen iets om het gebruik van handschoenen mee te vermijden. Gereedschap om het gebruik van handschoenen absoluut te vermijden voor incude:

 • Draaibanken
 • Cirkelzagen (inclusief tafelzagen, verstekzagen en afkortzagen)
 • Bandzagen
 • Routers
 • Planers
 • Kolomboormachines
 • De lijst gaat maar door ...

Handschoenen kunnen u een vals gevoel van veiligheid geven. Ze zullen weinig doen om je tegen een snijwond te beschermen en vormen een groot gevaar dat ik in het gereedschap verstrikt raakt en je hand naar binnen trekt om verminkt te raken.

Het enige stuk gereedschap dat ik boven op mijn hoofd heb ' Overweeg om handschoenen te gebruiken met een vlakschuurmachine, aangezien dit kan helpen bij het absorberen van trillingen, en de schuurmachine geen groot risico geeft dat uw hand wordt verminkt. Als u een minimale hoeveelheid bescherming tegen splinters nodig heeft, kunt u nitril- of latexhandschoenen proberen, die snijden / breken voordat u ze in uw hand trekt.

Naast handschoenen kunnen ook het volgende gevaarlijk zijn rond elektrisch gereedschap:

 • Ringen
 • Horloges
 • Lang haar
 • Losse kleding
 • Stropdassen

De beste manier om uw handen te beschermen, is door zeer weloverwogen te zijn bij elke beweging die u rond de zaag maakt, en uw handen weg te houden van het blad door een duwstok of duwblok te gebruiken. Als de sneden die u maakt eenvoudige rechte lijnen zijn, koop dan een verstekgeleider die langs de verstekgleuf schuift die aanwezig is in de meeste zaagtafels.

Voeg boormachine toe aan die lijst. Ik hou niet eens van lange mouwen rond elektrisch gereedschap.
Ik zal dit antwoord 100% steunen. Veiligheid is de sleutel, en de meeste handschoenen zullen u niet beschermen tegen elektrisch gereedschap met een snel ronddraaiend mes (of een voorwerp zoals bij het draaien). Ik zou ook elke keer dat u een verwarmd / open vlam-type gereedschap gebruikt, willen toevoegen om geen handschoenen te dragen met synthetische stoffen, omdat deze kunnen verhitten, smelten en aan uw huid kunnen hechten, waardoor de brandwond verergert (vraag me hoe ik dat weet). Als voorbehoud, elke keer dat u te maken kunt krijgen met snel bewegende splinters of oppervlakken die ruw en hard genoeg zijn om de huid te snijden, kan een dun maar sterk paar handschoenen nuttig zijn.
Ik heb "stropdassen" toegevoegd aan de lijst met kledingstukken die in machines verstrikt kunnen raken. Je zou denken dat de meeste mensen weten dat ze geen stropdassen moeten dragen in de houtwinkel, maar ik heb het zien gebeuren :)
Bedankt voor het uitgebreide antwoord. Zoals u al zei, denk ik dat de meeste mensen die handschoenen dragen tijdens het gebruik van elektrisch gereedschap dit niet doen om zichzelf tegen het elektrische gereedschap te beschermen, maar eerder om zichzelf te beschermen tegen splinters of om trillingen te verminderen of om een ​​betere grip op het werkstuk te krijgen. ze voeden het door.
Er is weinig risico dat stof in een tafelzaag wordt gezogen: https://www.youtube.com/watch?v=UeQzIzj3j_Q
@antony.trupe Goed om te weten dat iemand daadwerkelijk wat experimenten heeft gedaan. Ik heb echter genoeg ander gereedschap in mijn garage (bijvoorbeeld een kolomboormachine) die een probleem zouden vormen met losse kleding waarvan ik denk dat ik het nog steeds zal vermijden. Bovendien lijkt de stof die in de video wordt gebruikt vrij licht te zijn . Ik zou graag hetzelfde experiment met leer willen zien.
Mijn vermoeden is dat leer zich hetzelfde zou gedragen. Materiaal wordt pas "aangezogen" als het mes onvoldoende is om het materiaal te snijden. Dat wil niet zeggen dat je kleding dichtbij genoeg moet laten komen om geknipt te worden: dat is natuurlijk niet goed voor het welzijn van de kleding.
De enige keer dat ik heb gezien dat handschoenen worden aanbevolen, is bij het hanteren van materiaal dat je handen zou kunnen snijden. Maar zelfs dan, nooit in de buurt van de hierboven genoemde elektrische gereedschappen.
jpa
2015-04-21 18:47:30 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Er is één geval waarin het veilig en voordelig is om handschoenen te gebruiken met elektrisch gereedschap: wanneer het gereedschap zwak genoeg is om te stoppen zonder schade aan uw lichaamsdelen te veroorzaken.

Ik gebruik bijvoorbeeld snijbestendige handschoenen bij het snijden met Dremel. Het bit is scherp genoeg om door de huid te snijden (zelfs behoorlijk slecht), maar de motor is zo zwak dat hij afslaat als hij de handschoen raakt.

Hetzelfde geldt voor veel elektrisch gereedschap dat voor gedetailleerd werk wordt gebruikt. Ook bij het werken aan details van kleine onderdelen kan het moeilijker zijn om voldoende afstand te houden tussen de handen en de snijplotter, in welk geval de extra bescherming erg handig is.

Netduke
2015-04-23 19:25:27 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Sommige handschoenen zijn ontworpen om te werken met specifiek elektrisch gereedschap, zoals kettingzaaghandschoenen. In deze gevallen is het oké om die specifieke handschoenen te gebruiken met het bijbehorende gereedschap.Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 3.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...