Vraag:
Hoe kan ik de kopse nerf voor beits voorbereiden, zodat het uiterlijk overeenkomt met de rest van het hout?
whatsisname
2015-03-17 20:39:33 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ondanks dat er veel aan de kop is geschuurd en het net zo glad is als de rest van het hout, neemt het altijd meer vlek op dan de rest en wordt het veel donkerder en anders. Is er een techniek of proces dat ik kan gebruiken om de kopse nerf te matchen met de rest van het hout?

Vijf antwoorden:
bowlturner
2015-03-17 21:14:53 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Er zijn graanvullers die vaak worden gebruikt op hout met een open nerf, zoals rood eiken, om een ​​vlek gelijkmatiger te maken. Als u dit op de kop van een plank gebruikt, zou hetzelfde moeten gebeuren.

Wat je nodig hebt, is een manier om ervoor te zorgen dat het eindkorrel ongeveer evenveel (en veel minder) absorbeert als het gezicht. Het gebruik van fijner schuurpapier aan de uiteinden zal een klein beetje helpen, maar de voorbereidende graanvullers zullen het veel beter doen.

dfife
2015-03-17 20:48:33 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik heb gehoord (maar niet geverifieerd) dat als je de kopse korrel schuurt met een hogere korrel, deze overeenkomt met de vlek van de kopse korrel (kan niet bevestigen). Dus als u schuurt tot 220 op de kopkorrel, schuur dan op 320 op de kopkorrel.

Peter Grace
2015-03-17 20:43:28 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Door de capillaire werking in de vezels neemt de kopse nerf altijd meer afwerking op. De enige manier die ik kan bedenken om dit te voorkomen, is door de uiteinden te bedekken met iets dat die vezels zou blokkeren, maar ook dat zou het uiterlijk van het eindproduct veranderen.

glw
2015-03-28 01:07:16 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Deze vraag is anderhalve week oud, maar ik zal beantwoorden met wat me helpt.

Ik heb verdunde schellak op de kop van mijn projecten gedaan, wat het goed afdekt. Het vertraagt ​​de opname van vlek genoeg om de kleur gelijkmatig te maken.

Als ik zeg "verdund" bedoel ik een "een pond gesneden". Dit is een geheimzinnige meting van de schellakconcentratie, wat betekent dat één pond schellakvlokken op één gallon gedenatureerde alcohol valt. Ik gebruik een iPhone-app genaamd "Woodshop Widget" om me te helpen schellak te verdunnen tot de juiste concentratie door meer alcohol toe te voegen.

Er worden ook producten verkocht die reclame maken om dit soort problemen te voorkomen, maar ik heb er nog nooit een gebruikt van hen.

OSU55
2015-04-23 00:21:46 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Kopnerf neemt meer vlek / afwerking op door de capillaire werking van de houtvezels. In rood eiken werken ze als rietjes en zuigen ze gewoon een grote hoeveelheid vlek / afwerking op.

Het afdichten van de kopse nerf met verschillende conditioners (lijmgrootte, verdunde afwerking) werkt, maar het is moeilijk om de vloeistof te krijgen alleen op de kopse nerf, wat resulteert in een vlekkerig uiterlijk.

Schuur de kopse korrel tot 600 en polijst deze vervolgens met een stuk gepolijst metaal. Dit verplettert de "stro" -vezels, waardoor de capillaire werking wordt voorkomen.

Interessant idee; Ik zal het moeten proberen.


Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 3.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...