Vraag:
Heeft ovendrogen, afgezien van snelheid, enig voordeel ten opzichte van natuurlijke veroudering?
James Jenkins
2015-03-18 21:54:38 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Groen hout heeft verschillende nadelen voor gebruik in de meeste projecten. Al het hout dat u koopt, wordt grotendeels ovengedroogd. Een voordeel van het drogen van een oven is dat de tijd tussen het bos en de fabricage een paar dagen kan duren ( mogelijk een te grote vereenvoudiging ).

Behalve het verkorten van de tijd van bos tot constructie voordelen hebben ten opzichte van natuurlijke veroudering?

Drie antwoorden:
datUser
2015-03-19 00:50:41 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik zou willen voorstellen dat ovengedroogd hout (in het bijzonder stoomoven) soms inferieur is aan natuurlijk uitgehard hout.

Voordelen van ovendrogen

 1. Ovengedroogd hout is gemakkelijker beschikbaar
 2. Veel sneller dan alternatieve droogmethoden

Nadelen van ovendrogen

 1. Karakterverlies
 2. Amerikaanse zwarte walnoot is een geweldig voorbeeld van hout dat lijdt wanneer het in de oven wordt gedroogd. Het hout verliest zijn enorm karakter als het in ovens wordt gedroogd. De hart-hout en spint-hout grens is lang niet zo levendig in ovengestorven walnoot. Dit kan als een voordeel worden beschouwd als het hout wordt gebruikt in bepaalde commerciële situaties, zoals vloeren. Bij fijne houtbewerking is het verlies aan karakter echter over het algemeen niet wenselijk.

  Een ander hout waarvan ik een verschil in karakter heb opgemerkt tussen ovengedroogd en luchtgedroogd is American Cherry, waar de algemene diepte van de kleur merkbaar gedempt is. in ovengedroogde kersenplanken.

  1. Mogelijke droogdefecten

  Onjuist drogen in de oven kan leiden tot droogdefecten die moeilijk te zien zijn voor het blote of ongetrainde oog. Voorbeelden zijn onder meer honingraatvorming en verharding van de behuizing. Deze tijdens defecten maken het hout meestal ongeschikt voor de meeste fijne houtbewerking en kunnen in bepaalde situaties ook gevaar opleveren bij het bewerken van het hout.

  Voordelen van drogen aan de lucht

  1. Minder kans op drogen Defecten

  Het grootste defect van aan de lucht gedroogd hout is een onjuist vochtgehalte en misschien kromtrekking als gevolg van slechte stapeltechnieken. Problemen zoals verharding en honingraatvorming worden niet gevonden in aan de lucht gedroogd hout.

  1. Beter kleurbehoud bij bepaalde soorten

  Het verschil in kleur en karakter tussen ovengedroogd hout en luchtgedroogd hout van dezelfde soort is onmiskenbaar voor bepaalde soorten zoals hierboven vermeld. Walnoot en kers zijn het gemakkelijkst te onderscheiden, hoewel ik zeker weet dat er nog meer zijn.

  Nadelen van drogen aan de lucht

  1. Tijd

  Drogen aan de lucht is gewoon traag. De algemene vuistregel is 1 jaar + 1 jaar per inch in dikte.

  1. Opslag

  Het op de juiste manier uitharden van hout kost meestal veel goede droge ruimte. Voor de meeste houtbewerkingen is dit een luxe die moeilijk te rechtvaardigen is.

  Conclusie

  Over het algemeen is het baggeren van ovens moeilijk af te doen als een haalbare manier om hout op de markt te brengen. Het meeste hout dat ik in de loop der jaren heb gebruikt, was in de oven gedroogd en er was maar heel weinig sprake van een van de hierboven opgesomde droogfouten.

  Er moet echter worden opgemerkt dat vanwege het mogelijke verlies van karakter in bepaalde houtsoort, luchtdroging moet worden overwogen als u met deze houtsoorten wilt werken of het natuurlijke karakter van hout wilt benadrukken met zeer ongelijke spinthout en kernhout.

"1 jaar + 1 jaar per inch in dikte van meer dan een inch" Zou dat niet gewoon gelijk zijn aan 1 jaar per inch dikte? :)
Zeer goed antwoord, je maakt het me moeilijk om me aan mijn regel te houden om antwoorden pas een week na de lancering van de openbare bèta uit te sluiten.
ratchet freak
2015-03-18 22:06:17 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ovens zullen snel werken om het hout te drogen, in grote planken, wat betekent dat de eindnerf eerst uitdroogt dan het midden. Dit kan tot scheuren leiden.

Als u een klimaatgestuurde oven heeft, kunt u het drogen vertragen zodat het midden van het hout gelijk kan worden voordat de spanning te groot wordt.

bowlturner
2015-03-19 00:52:33 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Nee, het voordeel van drogen in de oven is het versnellen van het droogproces. Eigenlijk beschadigt de meeste droogoven (de snelle afvoer van vocht) de interne structuur van het hout. Een langzamer droogproces is beter, een proces dat meerdere dagen in beslag neemt en het hout de tijd geeft om te egaliseren.Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 3.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...