Vraag:
Hoe kan ik mijn lintzaagbladen opbergen?
ratchet freak
2015-03-17 21:04:33 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Nadat ik mijn lintzaagblad heb vervangen door een ander, heb ik een grote hoepel van scherp gekarteld metaal.

Hoe kan ik dit veilig opbergen.

Drie antwoorden:
dfife
2015-03-17 21:06:16 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Je kunt ze 'ineenklappen' tot veel kleinere hoepels (zie http://www.woodmagazine.com/woodworking-tips/techniques/skills/folding-bandsaw-blades-simple-as-one-two- drie /). Het brengt het terug tot ongeveer een derde van het formaat en kan in een la worden opgeborgen.

Van de pagina:

Houd het mes met één hand voor je, terwijl je de tanden van je af wijst. Draag een handschoen als je er een bij de hand hebt. Plaats uw voet in de lus en stap op het mes, zodat het stevig op de vloer is bevestigd. Draai en laat tegelijkertijd uw hand zakken terwijl u de bovenkant van het mes vasthoudt. Tegen de tijd dat je hand driekwart tot een volledige omwenteling maakt, zal het mes in drie spoelen zijn gesprongen.

From Woodworking Magazine

Soms helpt het om twist-ties te gebruiken om het mes vast te zetten, zodat het in een ringvormige spiraal blijft en het niet in de volledige maat uitklikt.
Ik gebruik slabinders (de draadbanden of de velcro-banden) om mijn gevouwen spoelen bij elkaar te houden.
Er zijn goede video's op internet die laten zien hoe je dit moet doen, inclusief het doen met een zaagblad ter grootte van een zaagmolen. Het is veel logischer nadat je het hebt gezien, en nog meer nadat je het een of twee keer hebt gedaan.
Ik zou eraan willen toevoegen dat je het mes in de boog van je voet moet plaatsen. Je wilt er eigenlijk niet op trappen en het risico lopen de tanden in dat segment te beschadigen. De boog houdt het lemmet prima vast en er is minder kans op beschadiging van het lemmet.
ratchet freak
2015-03-17 21:27:49 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ze kunnen in een uit de weg liggende hoek worden gehangen.

Idealiter op een stuk hout met een gebogen kanaal waar het blad in rust zodat het niet knikt.

Dat is wat ik doe.
BrownRedHawk
2015-03-17 21:07:04 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Meestal kunnen ze op elkaar worden gedraaid en in een lus worden geplaatst als je voorzichtig bent. Ik draai voorzichtig een draadbinder om ze in vorm te houden. Dan kun je ze met minder problemen ophangen.Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 3.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...