Vraag:
Hoe kan ik watersnip minimaliseren tijdens het dikteschaven?
Doresoom
2015-03-17 22:17:56 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Meestal zie ik een kleine hoeveelheid watersnip op de uiteinden van de planken die ik door mijn dikteschaafmachine haal. Het is niet te diep, (<1 / 32 "misschien?), En beslaat niet te veel van de planklengte (<4" aan beide uiteinden), maar het valt op als ik de planken goed inspecteer.

Ik heb gehoord dat het uiteinde van het bord iets hoger wordt opgetild dan het gedeelte in de schaafmachine om snipe te verminderen, maar tot nu toe ben ik er niet consistent in geslaagd om een ​​bord volledig snipvrij.

Alleen voor achtergronddoeleinden gebruik ik een DW735 met de invoer- / uitvoertabellen geïnstalleerd.

Is er slechts een minimale hoeveelheid snip die ik kan altijd verwachten te hebben? Of kan het volledig worden geëlimineerd?

Drie antwoorden:
dfife
2015-03-17 22:48:48 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Een paar dingen die nog niet zijn genoemd:

  1. voer meerdere stukjes achter elkaar in. Als ik stuk B voer voordat stuk A uitgaat, hebben de rollen geen kans om te vallen (en dus is er geen kans op watersnip).

  2. Net als bij # 1, kun je een mal bouwen om snipe te voorkomen. Neem twee stroken opofferingshout die dezelfde hoogte hebben als uw werkstuk, maar langer. Schroef deze stukken op het werkstuk en voer het door. De schaafmachine zal dan de mal snijden, maar niet het werkstuk. Hier is een plaatje:

enter image description here

  1. Dit minimaliseert snipe, maar elimineert het niet-- til het werkstuk verticaal op terwijl u het invoert en terwijl u het eruit trekt. Het lijkt contra-intuïtief, maar het zal de snede veel ondieper maken dan anders het geval zou zijn (met watersnip).
cathode
2015-03-17 22:23:15 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik denk niet dat er nog iemand een schaafmachine heeft gemaakt die geen watersnip heeft. U kunt de invoer- / uitvoertafels op de DW735 aanpassen zodat ze naar beneden (invoer) en omhoog (uitvoer) hellen, maar ik zou ze niet meer dan ongeveer 1 / 16e over hun lengte laten hellen.

De DW735 is al ongeveer net zo schoon als je kunt krijgen van een "lunchbox" schaafmachine, alleen een grotere industriële stationaire schaafmachine zal minder watersnip hebben, meestal door een langer 1-delig gietijzeren bed.

Dus ik zou moeten leven met het schuren of afsnijden dan? Ik dacht dat dit misschien het antwoord was dat ik kreeg.
datUser
2015-03-17 22:41:52 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Als algemene regel geldt dat hoe hoger de invoerrollen op de schaaftafel zijn geplaatst, hoe groter de kans is dat het laatste stukje van de plank wordt gescheurd wanneer het hout van de eerste rol af beweegt en omhoog wordt bewogen in de richting van de snijkop. Tafelrollen variëren van schaafmachine tot schaafmachine.

Als u de tafelrollen helemaal naar beneden zou laten zakken, zodat ze zich onder het tafeloppervlak bevonden, zou de wrijving van het hout dat over de schaaftafel beweegt. maakt het invoeren van het hout door de schaafmachine over het algemeen veel moeilijker. Dit vermindert echter (en kan soms zelfs elimineren) sniping.

Een praktijk die ik heb gezien om sniping te verminderen, en dus algemene verspilling op een project, is om de invoerrollen op hetzelfde niveau of lager te laten zakken. de schaaftafel en breng vervolgens een ruime laag waspasta aan op de schaaftafel. De was vermindert de wrijving genoeg zodat de meeste schaafmachines het hout dan zonder vastlopen door de schaafmachine kunnen voeren. Als u de planken zorgvuldig ondersteunt aan de uitvoerzijde van de schaafmachine, dan zou u een vermindering van snipen bij lichte sneden moeten zien.

Zware sneden op alle behalve de meest industriële schaafmachines zal nog steeds resulteren in wat sniping, aangezien de tafel en / of de snijkop wat 'geladen' kan worden onder een zware snede. Als je echter je laatste paar passes maakt met < 0,005 "per snede, kun je de watersnip bijna elimineren door de tafelrollen te laten zakken en de schaaftafel in de was te zetten. Het kan enige oefening vergen, maar een zeer agressieve watersnip kan in mijn ervaring meestal worden voorkomen .

Opmerking : gebruik nooit glijmiddelen op siliconenbasis in de winkel, of in dit geval voor het smeren van een schaaftafel. Ze zijn puur slecht.Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 3.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...