Vraag:
Nep- / pseudo-pluggen of doppen maken
Matt
2015-03-19 01:08:25 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Begaafde amateur die werkt met verschillende houtsoorten zoals dennen, eiken en iets uit Indonesië dat ik nog niet heb getypt. Als je doppen of pluggen moet gebruiken voor verzonken schroeven / spijkers, ga je gewoon naar de winkel en koop je degene die bij je project passen.

Ik heb niet zo'n grote verscheidenheid aan winkels om uit te putten en van de winkels die toegankelijk zijn, zijn ze meestal afgeschuind en niet plat. Ik maak meestal geen vlekken op mijn projecten, dus het is belangrijk voor mij om de kleur vanaf het begin af te stemmen.

Om te proberen te werken met wat ik heb, probeerde ik zaagsel van mijn sneden te halen, het te mengen met timmerlieden / houtlijm en het in het gat te klemmen. Zodra het de beitel van de brokjes heeft gedroogd en geschuurd. Het zorgt voor een mooi effect, maar er komt vocht naar binnen en ruïneert het meestal.

Heeft iemand in het algemeen kludges of andere benaderingen om pluggen te maken of schroeven te verbergen?

Twee antwoorden:
FreeMan
2015-03-19 01:13:24 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Het wordt een plug-cutter genoemd.


(bron: rockler.com) sub >

afbeelding schaamteloos gestolen geleend van Rockler

Knip je pluggen uit een restje van wat je ook aan het maken bent met je project uit.

Ook is een schroevendraaier een uitstekende koevoet om de stekker uit het bord te breken. Ik kan me niet herinneren of met of kruislings de juiste keuze is, maar het zou minder dan 30 seconden moeten duren om dat uit te zoeken. Zelfs als je het uiteinde van de plug een beetje gutst met de schroevendraaier, kun je dat uiteinde in het gat steken en niemand zal het weten, of als de plug te diep is, kan het beschadigde uiteinde eruit steken en worden verwijderd wanneer je snijdt / schuur de plug vlak.

Dat is geweldig. Ik wist niet eens wat een ding was.
Het is inderdaad! Dat is slechts een van de vele, vele voorbeelden, en ik dacht dat het de mooiste en meest effectieve foto was van de eerste 5 of 6 die op Google opduiken voor "plug cutter". Ik weet zeker dat Rockler's van zeer hoge kwaliteit zijn, maar niet per se de meest kosteneffectieve, en dit is geen goedkeuring van hen.
Dit is erg cool. +1 voor het bijschrift van de afbeelding en de nieuwe info :)
Uit ervaring ... Ik wrik de stekker er niet uit. Laat bij het boren een beetje materiaal op de achterkant liggen. Daarna zou ik een lintzaag of een vandikteschuurmachine aanraden om de ruggen te verwijderen. Ik heb een tafelzaag gebruikt, maar die had de neiging om de pluggen kapot te maken.
@DanielB. Dat is ook een optie, maar als je merkt dat het stuk hout op de foto niet helemaal doorgesneden is, maar de pluggen zijn eruit. De middelste ziet eruit alsof hij een kleine inkeping heeft in de linkerrand van het uitwrikproces. Niets tegen uw methode, het kan gewoon overdreven zijn, of gevaarlijk als u uit een klein stukje snijdt. Het is ook onhandig als je een paar pluggen maakt, ze dan uitknipt en later nog een paar moet maken.
rob
2015-06-09 19:17:55 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Naast het gebruik van een plugsnijder zoals voorgesteld door FreeMan, kunt u pluggen uit een plug snijden. Als u geen commercieel vervaardigde plug van de juiste maat of houtsoort kunt vinden, kunt u deze zelf maken.Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 3.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...