Vraag:
Is langs de nerf schuren belangrijk?
Maxime Morin
2015-03-17 20:36:59 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik heb uit verschillende bronnen vernomen dat je altijd in de richting van de nerf moet schuren. Is dit altijd zo? Hangt het af van de korrel van het schuurpapier, het gebruikte gereedschap of het hout dat wordt geschuurd? Wat zijn de voordelen van langs de nerf schuren?

Het maakt het gewoon gemakkelijker om de krassen te verbergen wanneer ze langs de nerf van het hout lopen. Als u schuurt met schuurpapier met korrel 320 over de korrel, zijn de krassen zo klein dat u ze niet kunt zien.
@dfife moet je dit als antwoord toevoegen, in plaats van alleen een opmerking.
Twee antwoorden:
bowlturner
2015-03-17 21:03:50 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Over het algemeen ja, je zult veel sneller een veel mooiere afwerking hebben door met de korrel mee te schuren.

Hoe groter de korrel (60 vs. 100), laat bij het schuren grotere 'groeven' in het hout achter. De korrel is een 'gemiddelde' grootte van de korrels en de grotere kunnen diepere sporen achterlaten. Door met de korrel te schuren, zullen de markeringen veel minder snel door de houtnerf snijden, waardoor een duidelijk spoor achterblijft.

Dus door langs de korrel te schuren, hebt u minder tijd nodig met fijner en fijner schuurpapier om dezelfde afwerking te krijgen . Hoewel u hetzelfde kunt doen door over de korrel te schuren, duurt het veel langer.

Een eenvoudig voorbeeld is om een ​​plank te nemen die vrij glad is en in één gebied over de nerf te schuren, dan een veel fijner schuurpapier te nemen en met de korrel het hele bord te schuren. Het wordt vrij snel duidelijk welke 'schade' is aangericht.

Excenterschuurmachines doen behoorlijk goed werk door het ergste van het dwarskorrelige snijden te minimaliseren. Ik heb ook ontdekt dat de schuurschijven een kleinere variatie in hun korrel hebben.

Kun je wat meer zeggen over "De schuurpapiergrit is meestal egaler" met vlakschuurmachines? Het klinkt alsof u zegt dat de consistentie en kwaliteit van schuurpapier met vlakschuurmachine hoger is dan dat van gewoon schuurpapier. Is dat wat je bedoelt?
@drs ja, dat is wat ik bedoelde. hoewel het mogelijk is dat ik excenterschuurschijven van hogere kwaliteit en goedkoop schuurpapier koop ...
Goed antwoord. Nitpicky, maar het korrelgetal verwijst naar deeltjes per vierkante inch. Als je 60 korrels in een vierkante inch past, betekent dit dat je grotere korrels hebt, dus een soort semantiek hier. http://www.doityourself.com/stry/terms-of-the-trade-what-do-sandpaper-grit-numbers-mean
Ik ben het ermee eens dat moet worden verduidelijkt dat een * lagere * korrel eigenlijk grotere deeltjes heeft en grotere groeven in het hout achterlaat. Iemand die niet bekend is met schuurkorrels denkt misschien dat 100 een "grotere" korrel is dan 60.
[Hier] (https://en.wikipedia.org/wiki/Sandpaper) is een lijst met korrels en vergelijkingen. Als ik de verschillende normen ISO / FEPA, CAMI en een Japanse variant goed heb begrepen, beslist * ook * over de variantie. Dit betekent dat wanneer u een P1500 / 800-papier koopt, u ​​een [gemiddeld] (https://en.wikipedia.org/wiki/Mean#Types_of_mean) formaat krijgt van 12,6 µm; sommige stukken zijn groter, sommige kleiner. De CAMI-standaard zorgt voor grotere variantie (slecht) terwijl de Japanse voor kleinere (goed). De ISO zit er tussenin.
keshlam
2015-06-12 19:22:52 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Door over de nerf te schuren snijdt soms sneller, maar door met de nerf te schuren, lopen de krassen mee met de nerf zodat ze beter opgaan.

Ervan uitgaande dat je de gebruikelijke sequenties van steeds fijnere gruis doorloopt, het is echt heel belangrijk dat de laatste passage (wat betekent dat de fijnste korrel) bij het graan is.

In feite is een algemene suggestie voor gebruikers van excentrische schuurmachines om een ​​laatste lichtpassage met de hand te maken met de graan om eventuele resterende krassen in de dwarsrichting op te ruimen.

* "... het is eigenlijk alleen maar belangrijk dat de laatste pas bij het graan is." * Dat is een beetje misleidend, aangezien het bij elk papier niet gemakkelijk is om kruisende krassen achtergelaten door hetzelfde gruis uit te roeien. Uiteraard is het probleem veel meer uitgesproken bij grover papier, maar zelfs bij 150 als je schuurt op 90 ° kost het wat moeite om elk spoor van de loodrechte krassen te verwijderen als je je gewoon bij 150 houdt ..
Verduidelijkt. Tnx.


Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 3.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...