Vraag:
Zijn de nietjes die worden gebruikt om hout te markeren in de doe-het-zelf-zaag veilig?
James Jenkins
2015-03-18 01:53:51 UTC
view on stackexchange narkive permalink

De huidige trend bij mijn plaatselijke doe-het-zelfzaken is om een ​​label aan de kolf van het hout te nieten voor de prijsstelling. Ik trek deze er meestal uit door de punt van een schroevendraaier tussen het hout en het nietje te schuiven en eruit te trekken, "meestal" is dit het sleutelwoord.

Ik scheur veel hout tot de gewenste maat, dus af en toe zit het nietje nog in het hout als het door de zaag gaat. Zijn deze nietjes gemaakt om zaagbladveilig te zijn (zoals zullen ze het blad of ME niet beschadigen)? Zo nee, wat is het beste hulpmiddel om prijsnietjes uit de kolf van het hout te verwijderen?

Twee antwoorden:
bowlturner
2015-03-18 02:01:09 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Nou, de meeste nietjes zijn niet erg lang, dus als je niet alleen maar aan de tip knabbelt, hoef je je er geen zorgen over te maken.

Maar hoewel ze niet veel zullen doen een mes, (hoewel ik niet zou zeggen dat ze er 'goed' voor zijn), kunnen ze gevaarlijk voor u zijn als u dicht genoeg bij de rand snijdt waar het nietje zou kunnen worden gesneden. In dat geval kan het een klein scherp projectiel worden, dus het verwijderen ervan zou een goed idee zijn. Ik gebruik meestal schroevendraaiers en / of tang.

Mijn angst is de mogelijkheid dat ze mijn schaafmessen inkerven, dus ik trek ze er altijd uit. Mijn voorkeursmethode is ook een tang.
drs
2015-03-18 17:21:16 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Het klinkt niet alsof dit voor jou het geval is, maar nietjes zijn een probleem als je een SawStop-tafelzaag hebt. Als het blad met deze tafelzaag in contact komt met metaal, zal het stopmechanisme afgaan en moeten het blad en de rembehuizing worden vervangen.

Ik weet niet zeker of dat waar is als het metaal klein en geïsoleerd is, maar het is beter om het niet te riskeren ... Het komt me voor dat er iets zou moeten zijn dat zal werken als een opgeschaalde versie van nietjesverwijderaars op kantoor ...
Contact met een nietje in hout dat wordt gezaagd, mag de SawStop-rem niet activeren. Hier is een [video van een man die een spijker doorsnijdt] (https://youtu.be/rnlTGndRi38?t=1m54s) zonder de zaag te stoppen.
Interessant. Ik was lid van een houtwinkel die waarschuwde voor nietjes en spijkers in hout bij het gebruik van hun zaagstops. Ze zeiden dat ze verschillende zaagstops hadden geactiveerd vanwege metalen in het hout, maar ik heb het zelf nooit gezien.


Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 3.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...