Vraag:
Hoe bepaal ik van welke houtsoort een plank / plank is gemaakt?
Adam Zuckerman
2015-03-18 01:31:37 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik haal hout van veel plaatsen, ook van pallets. Vaak zal het hout van verschillende variëteiten zijn. Door kleur en nerfstijl bij elkaar te passen, kan ik vergelijkbare soorten gerecupereerde houten planken samenvoegen. Hoe bepaal ik welk stuk welke houtsoort is (bijv. Grenen, elzen, essen, esdoorn, enz.)?

Soms kan dat niet. Voordat fineer op spaanplaat het overnam, bleken grote meubelfabrieken verschillende houtsoorten tot een uniforme lichtheid en kleurden ze het vervolgens.
Drie antwoorden:
Matt
2015-03-31 01:21:23 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Als niets anders bestaat The Wood Database uitsluitend voor dit doel en heeft een grote hoeveelheid informatie over al zijn bossen in zijn database. De database bevat foto's van al zijn bekende houtsoorten en details waar bekend .

Om te helpen bij identificatie, zullen de meeste houtsoorten ten minste de volgende kenmerken hebben gepubliceerd.

  • Algemene naam : bijv. Marblewood. Ja, in veel gevallen, als u de naam al kent, wat heeft het dan voor zin? Het kan nooit kwaad om zeker te zijn van uw bron of veronderstelling.
  • Distributie : waar dit hout doorgaans van wordt verbouwd
  • Kleur / uiterlijk : hoe het eruit ziet.
  • Korrel / textuur : hoe de kop eruit ziet. Site bevat afbeeldingen onder de microscoop. Sommige kleine handloepen kunnen op dit gebied helpen. Je zou een zuivere snede nodig hebben om de kopse nerf goed te kunnen onderzoeken.
  • Geur : sommige houtsoorten hebben een geur die kan helpen bij een smal type.
  • Gerelateerde soorten : veel bossen vallen onder een paraplu. Als u een vergelijkbare vindt, kunt u terechtkomen bij de naam waarnaar u op zoek bent.

Deze eigenschapsnamen worden specifiek gebruikt voor The Wood Database, maar het gebruik van elke bron zou er baat bij hebben u weet zoveel mogelijk van het bovenstaande.

Opmerking over zoeken op regio

Ik had persoonlijk een probleem dat overeenkomt met een steekproef uit Indonesië. Het gebruik van een zoekmachine met Wood-DataBase en Indonesië verkleinde het veld voor mij aangezien je dat niet op de site zelf kunt doen.

Het hout was van een pallet en had een landzegel van "IN" die het voor mij verkleinde. Voor degenen op het puntje van je stoel, ik denk dat het Kempas

Geen exacte wetenschap

Citeren Eric Meier

[H] e hoe meer ik leer en ontdek, hoe meer ik besef hoe weinig ik weet. Hoe nauwkeuriger en grondiger mijn identificatieproces wordt, hoe zekerder ik word dat ik echt niet kan garanderen dat ik gelijk heb.

Hout identificeren kan moeilijk zijn, vooral als je niets weet over waar het vandaan kwam van. Je kunt niet altijd verwachten en antwoorden, soms zelfs niet de juiste. In een perfecte wereld zou je weten van welke boom hij afkomstig is en zou je de schors, bladeren en lokale gebruiken gebruiken om je keuzes te verfijnen voor een select aantal.

Hulp van buiten zoeken

Geen garantie maar de persoon / personen die verantwoordelijk zijn voor de Wood-Database hebben ook een facebookpagina en staan ​​erom bekend gebruikers daar ook te helpen met wood-id's.

Als je nog steeds vastzit na het bekijken via hun website raden ze u aan contact op te nemen met Forestry Products Laboratory, aangezien u ze dan monsters kunt sturen ter identificatie. Lees de gelinkte pagina voor meer informatie, maar het belangrijkste punt van de site is

Het Center for Wood Anatomy Research identificeert maximaal vijf houtmonsters per huishouden of bedrijf per kalenderjaar als een gratis openbare dienst naar VS. burgers . We proberen tegemoet te komen aan vragen van niet-staatsburgers, maar aan dergelijke verzoeken wordt doorgaans een lage prioriteit toegekend. Personen of bedrijven die meer dan vijf identificaties per jaar nodig hebben, moeten een privéconsulent zoeken om deze service te verlenen.

Het accentueren en benadrukken is van mijzelf. Merk op dat niet-VS de service kunnen gebruiken, maar geen prioriteit hebben.

Wat is niet op het onderwerp

Het probleem met vragen over een specifiek hout Voorbeeld: Meestal zou u een foto moeten toevoegen, zodat mensen kunnen zien waar u het over hebt. Afbeeldingen zijn niet op tekst gebaseerd, dus nieuwe gebruikers zouden een probleem hebben met het vinden van uw bericht, waardoor de waarde voor de gemeenschap afneemt.

Dit zou ook erg subjectief zijn, aangezien we de vergrote korrel, geur of andere eigenschappen niet kunnen zien die tot gissingen zouden leiden. Zelfs als iemand super zeker was, wil dat nog niet zeggen dat ze gelijk hadden.

Houd rekening met deze punten als je vragen hebt over

Credit

Opmerkingen over dit onderwerp toegevoegd aan post van TX Turner en Daniel Ball

bowlturner
2015-03-18 01:41:56 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Een groot deel is ervaring en vergelijking met bekende soorten. Het wordt gemakkelijker als je het kunt verkleinen tot mogelijke houtsoorten. Pallets kunnen echter letterlijk alles zijn dat een bord groot genoeg heeft gemaakt.

The Wood Database is een plek om een ​​lijst samen te stellen met attributen van alle bekende woods. Ik denk dat er ook nog een aantal zijn, maar sommigen (allemaal?) Willen wat geld om hun inspanningen te ondersteunen.

Kleur en nerf zijn twee zeer grote indicatoren van wat het hout kan zijn; dichtheid helpt ook. Veel houtsoorten hebben ook een kenmerkende geur. Het belangrijkste is natuurlijk het hebben van een vers gesneden of geschaafd gedeelte om mee te werken. Vlekken, veroudering en andere problemen kunnen het ware karakter van een hout gemakkelijk verbergen.

Er zijn ook veel boeken voor houtidentificatie, maar ik denk niet dat ze allemaal inclusief zijn.

De Wood Database heeft ook een Facebook-pagina, en de persoon die de database beheert, helpt vaak met het plaatsen van ID-foto's. Hielp me een tijdje geleden wat Cumaru te identificeren die al mijn houtbewerkende vrienden had stomverbaasd.
http://www.wood-database.com/wood-articles/the-truth-behind-wood-identification/ En het voorbehoud dat daarbij hoort. De beste manier om hout te identificeren, is door het te zien voordat het wordt gefreesd;)
Ik heb beide opmerkingen toegevoegd aan mijn antwoord voor bewaring.
jim mcnamara
2015-06-23 07:38:16 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Identifying Wood van Bruce Hoadley maakt het veel meer een wetenschap dan een raadspel. In feite is wat Hoadley en andere mensen doen met de identificatie van houtsoorten toegestaan ​​voor de rechtbank.

FWIW.Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 3.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...