Vraag:
Hoe bepaal ik de juiste maat bevestiger voor mijn toepassing?
Wilco
2015-03-17 23:06:18 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik moet vaak raden op basis van wat ik bij de hand heb. Zijn er enkele objectieve richtlijnen voor het selecteren van de juiste maat? Ik denk meestal aan drie attributen:

  • Lengte

    Lengte is waarschijnlijk de gemakkelijkste dimensie om op te merken, maar ik stel me daar voor is daar enige logica die ik zou kunnen toepassen om meer consistent te zijn.

  • Diameter

    Diameter is moeilijker. Over het algemeen wordt de grijpkracht het beste bereikt door de diepte van het gat te vergroten (+ lengte van het bevestigingsmiddel), wat betekent dat een lange dunne schroef strakker zal blijven dan een vette korte schroef (op voorwaarde dat we niet tot het uiterste gaan). Mijn beste gok is om dikkere schroeven te gebruiken wanneer veerkracht nodig is, waarbij het gewicht van het werkstuk of de manier waarop het moet worden gebruikt, zal resulteren in zijdelingse kracht tegen de schroeven. Maar nogmaals, ik doe altijd mijn beste gok.

  • Thread Pitch / Depth

    Deze is gemakkelijk op een hoog niveau . Hardere houtsoorten hebben een smallere draadafstand nodig, zachtere houtsoorten hebben een grotere draadafstand nodig (en diepere draden). Meestal heb ik maar twee keuzes (soms minder), maar misschien heeft elke houtsoort zijn ideale draadprofiel.

Maar eigenlijk komt dit allemaal neer op guestimatie, die ik al Doen. Hoe zit het met meer objectieve statistieken die ik ergens in mijn winkel op een spiekbriefje zou kunnen zetten (of beter nog, iets dat ik me kan herinneren)?

Een antwoord:
Joe
2015-03-17 23:17:50 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Een belangrijk probleem waarmee u rekening moet houden, is het gewicht dat wordt ondersteund door de vaster. De meeste fabrikanten publiceren gewichts- / belastingtabellen voor hun bevestigingen, zoals Quik Drive-tafel. Dat geeft de verschillende sterke punten van de fastner. Je moet dan uitrekenen hoeveel kracht je nodig hebt - je hebt bijvoorbeeld een dek dat groot genoeg zal zijn voor 10 mensen om op te staan, plus misschien wel 100 pond hout; zorg ervoor dat uw bevestigingen gecombineerd (aantal plus individuele kracht) 2500 pond of meer ondersteunen. (Voor decks stel ik me voor dat lokale code je zou vertellen hoeveel je moet aannemen, maar voor andere toepassingen, zoals stoelen of tafels, kun je het meestal uitzoeken.)

Als je laadsterkte een langere of dikkere bevestiging suggereert dan uw project toelaat, heeft u wellicht meer bevestigingsmiddelen en / of een kwalitatief betere bevestigingsmiddel nodig dat beter bestand is tegen de spanningen; of overweeg een ander ontwerp.Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 3.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...