Vraag:
Schuurpapier met een hoge korrel om een ​​v-guts te slijpen
Jance
2015-03-17 22:05:45 UTC
view on stackexchange narkive permalink

V-gutsen zijn enigszins moeilijk te slijpen. Met name het binnenste deel van de V vind ik moeilijk te krijgen. Ik heb gelezen dat je eigenlijk schuurpapier met een zeer hoge korrel kunt gebruiken, hoewel ik hier een beetje sceptisch over ben. Heeft iemand dit ooit geprobeerd, en zo ja, werkt het?

Twee antwoorden:
BrownRedHawk
2015-03-17 22:11:18 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik heb vergelijkbare gereedschappen geslepen. Ik zal zeer zelden ooit het inwendige snijvlak van een guts aanraken, behalve om te verwijderen en braam dat kan voorkomen. Ik doe dit meestal met een klein plat bestand. Ik geloof dat ze juweliersdossiers worden genoemd en speciaal voor dit doel in mijn pakket met rattenstaartvormige en gevormde dossiers kwamen. Zelfs bij het aanbrengen van schuurpapier op een metalen liniaal of glasplaat, is het moeilijk om een ​​gelijkmatige vormgeving / verscherping te garanderen vanwege de enigszins ongelijke textuur van schuurpapier. Ik heb ooit (als jonge tiener) schuurpapier gebruikt in een vergeefse poging om wat gereedschap te slijpen, dat snel professioneel moest worden geslepen. Ik kan het niet voorstellen.

Doe de kleine investering in een paar mooie, fijne, kleine bestanden voor het verwijderen van bramen, en verscherp de afschuining zoals je met al je andere gereedschappen zou doen.

ewm
2015-03-18 02:55:33 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Het traditionele antwoord is om slipstones te gebruiken om het interieur de 'v' te scherpen. Zoals reeds vermeld zullen bestanden werken en als je nieuwsgierig bent naar het gebruik van schuurpapier (ook wel bekend als de enge scherpe methode), kun je een kleine strook hout maken die past bij de binnenvorm van de 'v' en schuurpapier erop lijmen . Nu kunt u dit schuurpapierblok gebruiken om de binnenkant te slijpen.

Ik ben vergeten toe te voegen, ik heb de schuurpapiermethode gebruikt. Later in mijn leven kocht ik slipstenen die bij mijn beitels passen en gebruik ze nu. Beide methoden werken. Ik heb ook dezelfde set gevormde stukken hout gemaakt en leer eraan gelijmd om te stroppen.
U kunt uw antwoord [bewerken] als u details wilt toevoegen.


Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 3.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...