Vraag:
Moet ik bij het bouwen van een buitenconstructie onder druk behandeld hout of zoiets als ceder gebruiken?
warren
2015-03-18 00:05:09 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik bouw een pergola (~ 10'x10 ') op mijn terras (en ben van plan een tuinhuisje in de tuin te bouwen), maar voordat ik het bouw, wil ik zeker weten dat ik de beste optie gebruik voor timmerhout.

Moet ik onder druk behandeld timmerhout gebruiken in een dergelijke toepassing? Of is zoiets als ceder beter? Is er een ander alternatief dat ik zou moeten overwegen?

Ik denk dat deze vraag misschien wat meer details nodig heeft voordat ik een antwoord kan geven: wat is de schaal van het project? 8 ', 10', 16 '? Wat voor structuur ben je van plan? Dak met dakspanen? Schommel ophangen?
@BrownRedHawk - de pergola is in de orde van ~ 10x10. Ik weet het nog niet zeker over het tuinhuisje
Ik heb het oorspronkelijk verkeerd begrepen. Ik zag 'gazebo' en werd opgewonden.
@BrownRedHawk - het tuinhuisje is het meer gecompliceerde (en daarom verder van nu) project :)
Drie antwoorden:
keshlam
2015-03-18 01:11:59 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Als het in contact komt met of gedeeltelijk in de grond is begraven, en niet naast voedselplanten staat, ga dan met PT; het zal waarschijnlijk meerdere keren zo lang duren. Als het boven de maat is en tussen regenbuien uitdroogt, zal ceder het waarschijnlijk prima doen.

Merk op dat er tegenwoordig ook andere alternatieven zijn - sommige tropische hardhoutsoorten zijn redelijk betaalbaar en zeer bestand tegen insecten en rot. Ik zie dat een behoorlijke hoeveelheid Ipe wordt gebruikt voor veranda-dekken, deels omdat het ook een zeer hard hout is - zo dicht dat het in water zinkt, wat een van de redenen is waarom het soms ijzerhout wordt genoemd . Waarschuwing: ipe slijt snel zaagbladen (hardmetaal aanbevolen) en sommige mensen ontwikkelen een allergie voor het zaagsel. Ik zou wat meer bereid zijn om ipe bij mijn groenten te hebben dan gelijkwaardige hoeveelheden PT, maar dat moet nog steeds worden gecontroleerd; alles wat insecten en schimmels niet eten, moet worden behandeld als potentieel giftig voor mensen, en ik heb nog nooit gehoord hoeveel ipe in de omringende grond lekt.

(Opmerking: deze vraag overlapt gedeeltelijk met de discussie over huisverbetering op diy.stackexchange.com. Mensen kunnen je misschien cijfers geven voor hoe lang PT-afrasteringspalen meegaan versus ceder.)

Port Orford Cedar (wat eigenlijk een cipres is) zou een goede duurzaamheid hebben in contact met de grond en wordt geoogst in het noordwesten van de VS, evenals in enkele andere delen van de wereld.
Advies dat ik kreeg over hekpalen was dat voor die toepassing pt langer zou duren dan ceder ... tenminste de ceder die ik werd aangeboden ... met 50-10%, tegen dezelfde kosten. Aan de andere kant ziet de rest van mijn cederhek er zeker 20 jaar goed uit, en de cederhaartjes op het huis lijken perfect gelukkig. Gereedschap en hout voor taken.
Ik ben niet in de buurt van een expert, maar ik wil alleen vermelden dat er veel "retentieniveaus" zijn van onder druk behandeld hout. Voor een paal die gedeeltelijk in de grond is begraven, denk ik dat je naar ** "grondcontact" ** wilt zoeken. Ik denk niet dat het gemiddelde PT-hout in een grote kistenwinkel geschikt is voor grondcontact. [Referentie 1] (http://www.finehomebuilding.com/2015/01/07/whats-the-difference-pressure-treated-lumber) [Referentie 2] (http://wooditsreal.com/2017/05/ 02 / wat-doet-ground-contact-mean /)
BrownRedHawk
2015-03-18 00:57:39 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Dit is een uitstekende vraag (IMO). Ik heb aan een aantal verschillende projecten zoals deze gewerkt. Ik denk dat voor dingen als een pergola, ceder een goede keuze zou zijn. Het is relatief licht, laat zich gemakkelijk bewerken en verweert prachtig.

Drukbehandeling is geweldig als het niet zichtbaar is. Ik vind dat het niet uitzonderlijk goed kleurt of verzegelt, maar het is sterk en betrouwbaar. Denk aan liggers en balken.

Als je bereid bent wat meer uit te geven, dan is mahonie een van de meest weerbestendige EN sterke houtsoorten waarmee ik heb gewerkt. Het is verkrijgbaar in een aantal verschillende vormen. Ik heb zelfs een gemanipuleerde 4x4-paal gebruikt die bestond uit niet minder dan 15 aan elkaar gelamineerde stukjes / stroken. Ze waren kaarsrecht, en tenzij bekeken vanaf een afgeknipt uiteinde, zou je niet weten dat ze geen massief mahonie waren (wat belachelijk duur zou zijn geweest.

Er zijn ook een aantal geweldige systemen die in feite gevallen zijn waarin een andere structuur omringen Denk aan 4x4-hout, zonder het gewicht en mogelijk buigen en draaien.

Steven
2015-03-18 00:58:16 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik denk dat het antwoord is: "het is aan jou" en "het hangt ervan af". Alle materialen hebben voor- en nadelen. PT-hout is goedkoper dan ceder, maar ceder ziet er beter uit (IMO) en ruikt lekker. Ceder vervaagt in de loop van de tijd, terwijl composietmaterialen misschien beter standhouden. PT-hout vereist gecoate schroeven en composietmaterialen vereisen soms gespecialiseerde schroeven. Andere houtsoorten moeten mogelijk worden gekleurd en verzegeld, terwijl ceder van nature bestand is tegen rotten.

In veel scenario's zou je meerdere materialen gebruiken. Neem bijvoorbeeld een terras, alle steunpalen en balken zijn meestal PT, maar het terras kan ceder zijn of een ander materiaal zoals een composietplank.

Houd rekening met de kosten, de beschikbaarheid van hout, verwachte levensduur en uw vaardigheden, aangezien sommige materialen moeilijker zijn om mee te werken of gespecialiseerde gereedschappen vereisen.Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 3.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...