Vraag:
Welk type boom te gebruiken als takken als tafelpoten?
7ochem
2015-03-19 01:21:52 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik wil een eettafel maken met gekruiste tafelpoten van boomtakken met de schors er nog op (rauw, geen vlek / afwerking / fineer). Welk type boom kan het beste worden gebruikt om hem stabiel te maken en zal de schors niet laten komen?

Welkom bij Woodworking op StackExchange. Dit klinkt als een behoorlijk project. Ik ben ook heel geïnteresseerd (zoals velen) om hun hout een rauwe uitstraling te geven. Veel succes, en moge je messen scherp blijven!
Er zijn verschillende opmerkingen / antwoorden op [deze vraag] (https://woodworking.stackexchange.com/questions/119/how-to-finish-a-branch-to-keep-the-bark-partially-on) die aangeven dat de schors zal uiteindelijk vallen, ongeacht het soort hout dat u gebruikt. Dat zou echter een essentieel onderdeel van het project kunnen worden - een "levende", evoluerende eettafel.
Een ding om te overwegen is dat takken meestal veel spanning in zich hebben. Dit hout wordt onvoorspelbaar naarmate je het snijdt en naarmate het ouder wordt.
Kun je de stammen van jonge boompjes gebruiken in plaats van takken? Of misschien de stammen van wijnstokken? Veel boeren vervangen hun wijngaarden regelmatig (vanwege veranderingen op de lange termijn op de markten voor druivenrassen, of ongedierte, of omdat de opbrengsten van fruitgewassen na ongeveer 20 jaar dalen).
Een antwoord:
bowlturner
2015-03-23 23:19:35 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Als je wilt dat de schors blijft zitten, (in ieder geval de beste kans) Wanneer is belangrijker dan wat. Hout gesneden in de late herfst of winter, nadat de boom inactief is geworden en voordat het sap in de lente weer begint te stromen.

De boom 'droogt' zichzelf uit en de schors blijft veel beter aan het hout vastzitten. In de lente, net wanneer het sap begint te stromen, is dit de slechtste tijd om te proberen de schors aan te houden en de beste tijd om hout te zagen waarvan je de schors wilt pellen.

Eiken en hickory (shagbast) die in de winter worden gekapt, zullen hun bast lang behouden.Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 3.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...