Vraag:
Wat is bij een pneumatische spijkermachine belangrijker de kwaliteit van de spijkermaker of de nagels?
James Jenkins
2015-03-18 16:02:16 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik had / wilde een kleine pneumatische spijkermachine voor het monteren van kleine houtconstructies. Ik kocht een goedkope spijkermaker en spijkers bij de plaatselijke discountwinkel en ontdekte dat de spijkers vaak vastzaten. Binnen een paar pogingen werd de spijkermaker onbruikbaar door schade veroorzaakt door vastzittende nagels.

Ik ging naar een doe-het-zelfzaak en kocht een kwaliteitspijkermachine ( ik deed eerst wat onderzoek ) en kwaliteitsspijkers . Dit werkt prima en ik ben erg blij met de resultaten. Maar ik vraag me af of ik echt de dure spijkermaker en de dure spijkers moet kopen.

Was het de spijkermaker of de nagels die het probleem veroorzaakten? Kan ik op betrouwbare wijze goedkope nagels gebruiken in een dure spijkermaker, of kan ik op betrouwbare wijze dure spijkers gebruiken in een goedkope spijkermaker? Moeten zowel de spijkermaker als de nagels van goede kwaliteit zijn?

Ik gebruik niet genoeg spijkermachines om een ​​kwalitatief antwoord te geven, maar naar mijn mening ga je nooit fout met het kopen van kwaliteitsgereedschap. Een spijkermaker van goede kwaliteit zou redelijk goed moeten kunnen omgaan met nagels van mindere kwaliteit, maar ...
Een antwoord:
Doresoom
2015-03-19 19:54:44 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Kwaliteit met betrekking tot vastlopen

Het beste antwoord op deze vraag zou zijn om een ​​experiment uit te voeren en de vastlooppercentages te rapporteren voor verschillende soorten schiethamers, met verschillende soorten nagels .

Aangezien de meeste gebruikers waarschijnlijk niet een aantal schiethamers van verschillende kwaliteit tot hun beschikking zullen hebben, kan ik u vertellen welke ervaring ik heb gehad met mijn middenklasse kwaliteit Hitachi 18 gauge brad-spijkermachine. Misschien kunnen anderen meedoen als ze een spijkermachine van hoge kwaliteit hebben, of een spijkermachine van mindere kwaliteit, en we kunnen een volledig antwoord geven.

Ik koop over het algemeen de goedkoopste spijkers die ik kan vinden in de grote kistenwinkel, en ik heb nooit mijn middelhoge kwaliteitspijkermachine vastgelopen. Ik gebruik voornamelijk Porter Cable- en Hitachi-nagels van verschillende lengtes, van 3/4 "tot 2".

Vanuit het perspectief van een ingenieur zou ik verwachten dat het schiethamer zelf de grootste factor is tegen vastlopen. Variabelen zijn onder meer: ​​

  • Consistentie van de plaatsing van voer en bevestigers in het tijdschrift. Als de spijkermaker de volgende bevestiger elke keer op een andere plek onder de aandrijfkop plaatst, is de kans groter dat u vastloopt. Een schiethamer van hogere kwaliteit zou een betere consistentie moeten hebben.
  • Toleranties van componenten. Alle bewegende delen in het schiethamer moeten zo zijn ontworpen en vervaardigd dat ze soepel en zonder interferentie kunnen glijden. Een pistool van goedkopere kwaliteit kan machinefouten hebben of een lossere passing tussen componenten, wat tot vastlopen kan leiden.

Voor de bevestigingsmiddelen is uniformiteit het belangrijkste aspect. Als het schiethamer is ontworpen voor een bepaalde maat bevestiger, en de nagels van lage kwaliteit vallen buiten die ontwerpspecificatie, dan zul je meer vastlopen ervaren.

Kwaliteit met betrekking tot andere factoren

Storingsvrije werking is niet de enige factor die wordt beïnvloed door kwaliteit. Anderen zijn onder meer: ​​

  • Consistente diepte-instelling. Dit kan enigszins worden beïnvloed door de lijm die wordt gebruikt om de bevestigingsmiddelen te verzamelen, maar de grootste factor is de kwaliteit van de spijkermachine.
  • Krasvrije werking. Mooiere schiethamers hebben een schoen over hun veiligheidsmechanisme om te voorkomen dat het het werkstuk beschadigt of krast.
  • Ergonomie en verminderde vermoeidheid van de gebruiker. Er worden gereedschappen van hogere kwaliteit ontwikkeld om extra gewicht af te scheren en het voor de gebruiker gemakkelijker te maken om ermee te werken.


Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 3.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...