Vraag:
Hoe moet ik zaagsel veilig verwijderen?
JohnP
2015-03-17 22:17:15 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Mijn werkplaats wordt nauwkeuriger mijn garage genoemd, met een kleine tafelzaag, een afkortzaag en een freestafel die ik heb gebouwd. Ik heb geen centrale stofafscheiding en alleen de radiaalzaag heeft een stofafscheiding ingebouwd.

Als ik projecten doe, veeg ik uiteindelijk een hoop zaagsel op. De meeste van mijn projecten hebben betrekking op multiplex van verschillende diktes, populier / grenen door eikenhout voor hardheid. Ik werk nergens harder / exotisch in (zoals purperhart, cocobolo, enz.). Ik weet dat het als mulch kan worden gebruikt, maar ik heb niet echt planten die mulchen nodig hebben.

Hoe kan ik veilig de zak of twee zaagsel weggooien die ik genereer tijdens het werken aan een project?

Heeft u een composthoop of vuurkorf / open haard?
Ik zou graag willen weten of zoiets als Ipe te rotbestendig is om te composteren.
Enigszins afwijkend van het onderwerp, maar ik gebruik zaagsel om gesmolten lood te laten vloeien bij het opruimen van wielgewichten om loden blokken te maken voor het gieten van kogels. Het is een fantastisch materiaal om hiervoor te gebruiken.
Even terzijde, ik heb een kleine winkelstofzuiger die ik gebruik voor rudimentaire stofafzuiging op meer draagbare apparatuur zoals mijn verstek- en aannemerszaag; Het kan een garagewerkplaats een stuk netter maken. Veel handgereedschap heeft ook een stofopvangzak, u kunt de zak verwijderen en in plaats daarvan een stofzuigslang bevestigen.
@BrownRedHawk: Bent u serieus over [zaagsel verbranden in een vuur] (http://en.wikipedia.org/wiki/Thermobaric_weapon)? Brandbaar stof is al eeuwenlang een ernstig [gevaar] (http://en.wikipedia.org/wiki/Silo#Dry-material_.2F_bin_hazards).
Nou, ik verbrand het niet als het uit een luchtkanon komt ... Ik maak vuurstarters met overgebleven kaarsnoppen, droogpluis en zaagsel.
Ah, dat kan werken. Dus eigenlijk zelfgemaakte pellets :-)
Neem een ​​fooi van het personage Andy Dufresne in * The Shawshank Redemption * en gooi het een handvol of twee tegelijk weg.
Gooi er een wedstrijd in en plaats de video op YouTube. Maar ik gooi de mijne gewoon in een vuilniszak en gooi hem bij het afval. Het maakt niet echt uit in de hoeveelheden waarnaar u verwijst. Ik draag een gasmasker bij het werken met behandeld hout, MDF en dergelijke (een patroon voor organische damp + zuurgas kan zo ongeveer alles aan, inclusief bleekmiddel, oxaalzuur, de verschillende chemicaliën waarmee u gewoonlijk werkt, enz.), Maar de daadwerkelijke verwijdering Ik doe niets speciaals.
Negen antwoorden:
Joe
2015-03-17 22:32:42 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Een goed gebruik van zaagsel is om er een vuurstartapparaat van te maken. Zaagsel is vrij brandbaar en heeft duidelijk veel oppervlakte.

WAARSCHUWING: wees veilig. Bepaalde lijmen (zoals die kunnen worden gebruikt in multiplex), de meeste afwerkingen en de meeste onder druk behandelde houtsoorten kunnen gevaarlijk zijn om te verbranden vanwege het vrijkomen van giftige chemicaliën. Zorg ervoor dat u alleen hout verbrandt dat absoluut niet giftig is.

In dit artikel uit Wood Magazine wordt uitgelegd hoe u ze kunt maken; doe ze in feite in een soort kopje (zoals een muffinvorm) en voeg paraffinewas of een andere brandbare stof toe (ik heb bijvoorbeeld zelfgemaakte biodiesel zien gebruiken). Laat het dan drogen tot een cake. Het is dan een goede vuurstarter voor een kampvuur of je open haard.

Onder druk behandeld hout zou hier in de "behandelde" arena vallen. Het bevat (denk ik) arseen dat * echt * slecht zou zijn als je de rook ervan inademt.
Ik zou zeker geen onder druk behandeld hout gebruiken. Niet alles wordt echter met arseen behandeld; het meeste hout voor thuisgebruik wordt niet meer met CCA behandeld (vanwege deze bezorgdheid). Maar ik zou sowieso heel voorzichtig zijn met het gebruik van behandeld hout, voor het geval dat.
Ter informatie voor iedereen die dit leest ... niet alle landen zijn gestopt met het gebruik van CCA. (Soms leidt Amerika de wereld!). Met name in NZ wordt in ieder geval het meeste behandelde hout nog steeds behandeld met CCA
Het maakt eigenlijk niet zoveel uit wat er in onder druk behandeld houtafval en zaagsel zit. Door te verbranden, versnelt u het proces waarmee die verbindingen worden afgebroken tot vluchtige stoffen en vrij beschikbare metalen, en creëert u een onmiddellijke en zeer actieve pluim van gevaarlijke stoffen. Om nog maar te zwijgen van de as die achterblijft, is ook mooi geconcentreerd gifstoffen. Dit hout is ontworpen om dit spul jarenlang langzaam vrij te geven, of op een stortplaats te worden afgezonderd. Verbrand het niet.
SchwartzE
2015-03-18 01:21:52 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Als u composteert in uw tuin, is zaagsel goed om toe te voegen aan uw compostbak. Je moet het echter uitbalanceren met voldoende "groene" items om het te composteren, dus het zal niet werken voor grote hoeveelheden zaagsel.

OP noemde "multiplex", waarvan ik denk dat het het beste buiten de tuin kan worden gehouden.
bowlturner
2015-03-17 23:46:43 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Het is goed voor mulchen en het vinden van buren die het zouden kunnen / willen gebruiken is een optie.

U kunt altijd lid worden van uw lokale Freecycle en deze daar posten. Iemand zal het waarschijnlijk willen komen ophalen.

Op sommige plaatsen kan het worden gebruikt zoals normaal tuinafval, grasresten enz.

Natuurlijk is dit voornamelijk voor schoon (niet-behandeld) zaagsel.

Steven
2015-03-18 01:02:38 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Het hangt af van je stad en wat ze accepteren in de verschillende afvalinzamelingsprogramma's, maar in mijn omgeving kan zaagsel tenminste worden verwijderd in ons "groene afvalbak" -programma samen met andere organische materialen zoals voedsel, kleine dode dieren, etc.

Jeromy French
2015-03-24 00:31:02 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Veel maneges zullen het stof en de houtsnippers voor beddengoed verwelkomen. Mij ​​is verteld dat dat is waar de inmiddels ter ziele gegane houtwinkel van Fort Belvoir (21 saluutschoten, moment van stilte) zijn houtafval naartoe stuurde. Het kon de ontvangers niet schelen dat het stof ook triplex en onder druk behandeld hout omvatte.

Achteraf gezien was het misschien niet voor beddengoed, maar voor "mest".
Als u van plan bent uw houtafval aan een manege te schenken, wees dan zeer voorzichtig met de houtsoorten waarmee u werkt en u dient het doel te bevestigen waarvoor het zal worden gebruikt. Zwarte walnoot is bijvoorbeeld giftig voor paarden.
Ast Pace
2015-04-26 02:27:53 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Wees voorzichtig bij het weggooien van zaagsel en spaanders van zwarte walnoten.

In verschillende mate bevatten alle delen van de zwarte walnotenboom juglone, dat giftig is voor veel planten en zelfs voor sommige dieren. Zie dit artikel of Google "juglone".

Het is geen goed idee om walnoot als mulch te gebruiken. Helaas heb ik hierdoor een deel van mijn tuin tijdelijk buiten gebruik gesteld (mijn frambozenveld herstelt zich erg langzaam).

Compostering van spaanders en zaagsel die bijproducten van walnoten bevatten, kan zonder overmatige bezorgdheid worden bereikt, aangezien tegen de tijd dat de biologische afbraak heeft plaatsgevonden (waarbij zes maanden nodig zijn en af ​​en toe draaien en mengen met andere materialen) de juglone wordt onschadelijk gemaakt.

Blijkbaar is juglone behoorlijk giftig voor paarden en walnoot mag niet als strooisel worden gebruikt. (@ Jeromy French je bent in de open lucht - mesten zou geen probleem moeten zijn.)

Butternut is ook een punt van zorg om dezelfde reden, maar niet zo serieus als walnoot.

Overweeg om het composteringsaspect van het antwoord te benadrukken. Het punt over toxiciteit is belangrijk, maar de grotere vraag is hoe je zaagsel veilig kunt verwijderen.
glw
2015-03-25 01:38:20 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Dit lijkt misschien raar, maar ik zal het opnemen. Ik had een grote hoeveelheid kersenchips uit mijn vlakschaafmachine en ik probeerde er vlees mee te roken. Cherry is zo duur waar ik woon dat ik er geen enkele molecule van wilde verspillen.

Helaas is het niet goed voor deze toepassing. Ik veronderstel dat het zou kunnen, maar mijn doos met frites rookte maar kort voordat hij moest worden vervangen. Het was meer moeite dan het waard was.

Heb je de frietjes geweekt (met water, natuurlijk, maar wijn zou ook heel goed werken) voordat je ze aan de hitte blootstelde?
Ja, ik heb ze geweekt, maar misschien had ik ze langer moeten laten weken. Achteraf gezien had ik ook de geweekte chips in de doos kunnen persen en meer rook uit het gegeven volume kunnen krijgen. En gebruikte een grotere rookdoos. Er zijn veel manieren om dit probleem aan te pakken. Maar ik leerde van dit experiment dat ik niet echt de moeite wilde nemen om goed vlees te roken. Dat is een ander probleem. ;)
Zaagsel rookt niet langzaam - het gaat vrij snel en is dan verdwenen. Je zult het in de loop van de tijd moeten comprimeren of langzaam moeten toevoegen, vermoed ik, om hetzelfde effect te krijgen als een stuk kersenhout.
Chris Rogers
2020-04-23 12:24:10 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Waarom verzamel je je houtstof niet om goedkope houtvuller te maken?

Je kunt het stof mengen met houtlijm om een ​​pasta te maken die kan worden gebruikt om iets te vullen zonder dat je zoveel hoeft te beitsen dat het overeenkomt met de kleuren.

Ik doe dit, maar voor houtvuller gebruik ik alleen de fijnste deeltjes (fijn schuren). Zaagsel is voor dit doel te groot van zagen en frezen en een beetje gaat ver wat het maken van vulmiddel betreft. Ik verpak mijn fijnstof eigenlijk en bewaar ze in zip-loc zakjes van snackformaat met de soort erop.
Tim D
2020-04-24 02:28:51 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik gebruik het in huis als absorberend middel. Ik bewaar een doos met zaagsel in de garage (ik heb dezelfde opstelling als jij) en gebruik het uiteindelijk met ongeveer dezelfde snelheid als waarmee ik het genereer.

  • Zaagsel op de bodem van een keuken compostopvangemmer absorbeert vloeistoffen en zorgt ervoor dat de compostemmer niet vies wordt.
  • Zaagsel voorkomt ook dat de bodem van uw vuilnisbak vies wordt.
  • Zaagsel gestrooid op een oliedruppel op de oprit pakt het behoorlijk effectief op.
  • Als ik te veel zaagsel heb, verspreid ik het in het gras om organisch materiaal aan de tuin toe te voegen.


Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 3.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...