Vraag:
Is het veilig (voor de dieren) om onder druk behandeld hout te gebruiken voor voerbakken en stallen?
Matt
2015-03-18 07:21:49 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik ben erop gebrand pallets en ander hout uit voorraadwinkels te halen, zodat ik ze kan upgraden naar kleine houtbewerkingsprojecten zoals vogelhuisjes, voederbakken en de laatste tijd wijnrekken.

Er waren enkele hekdelen die er zo verweerd uitzien dat ik dacht dat ze er goed zouden uitzien als vogelhuisjes. Toen ik erin sneed, zag ik de groene vlek waardoor ik dacht dat het onder druk behandeld hout was.

Kan ik dat eventueel gebruiken voor zoiets als een vogelhuisje of een vogelvoederbak? Ik zou het niet gebruiken voor zoiets als een voedselschaal of iets dat in contact zou komen met voedsel of eetbare planten. Bij uitbreiding, mag ik het niet voor toepassingen gebruiken.

Het was een ongeluk voor mij om dat op te halen, aangezien ik niet eens denk dat ik het moet verbranden.

Kan ik onder druk behandeld hout gebruiken voor kleine projecten die door dieren zullen worden gebruikt?

Een antwoord:
rob
2015-03-18 10:23:21 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Persoonlijk zou ik me niet goed voelen als ik onder druk behandeld hout zou gebruiken voor een vogelhuisje of vogelvoederhuis. Verschillende tuinierwebsites raden zelfs het gebruik van onder druk behandelde planken voor tuindozen af ​​ omdat de chemicaliën in de grond kunnen lekken en kunnen worden opgenomen door alle eetbare planten die je kweekt. Ik stel me voor dat deze chemicaliën ook in vogelvoer kunnen logen (zoals in een vogelvoeder) of misschien door de lichaamsdelen van een vogel door langdurige blootstelling (zoals in een vogelhuisje). Het risico is misschien minimaal, maar beter dan genezen.

U kunt het onder druk behandelde hout nog steeds gebruiken in decoratieve tuinornamenten (die u waarschijnlijk toch zult schilderen of beitsen), of als onderdeel van sommige structuur zoals een schuur, hek, prieel, of misschien zelfs een bank of schommel.

Ik heb geen vogelhuisje gezien dat al een tijdje buiten de deur is geweest en waar het ingangsgat niet helemaal was opgekauwd. Toegegeven, ik heb * dat * er niet veel gezien, maar het komt zeker vaak voor.
Zou het verkeerd zijn om erop te wijzen dat het kauwen te wijten is aan eekhoorns die de meeste mensen in het begin niet in hun vogelhuisjes willen hebben, dus als het behandelde hout niet goed voor hen is, nou ...


Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 3.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...