Vraag:
Bestaande vlek verwijderen uit ingewikkeld houtwerk?
JohnP
2015-03-17 22:36:04 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik heb een salontafel met veel decoratief werk langs de buitenkant, zoals bloemen / bladeren en rozetten die deel uitmaken van het originele houtwerk (dus niet achteraf gemaakt en vastgemaakt).

Ik wil de tafel opnieuw lakken, maar de commerciële vlekverwijderaar die ik heb gebruikt, heeft niet alle vlekken uit de verzonken delen van het decoratieve snijwerk gehaald. Bovendien zijn er vlekresten in de inkepingen die zijn uitgesneden voor de middelste glasstukken.

Hoe verwijder ik de vlek van de inkepingen en het decoratieve snijwerk zonder de esthetiek van het stuk te verpesten?

Ik denk dat dit afhangt van de leeftijd van het stuk en de complexiteit van de details. Ik geloof dat er mensen zijn die een afwisseling van druk en vacuüm met oplosmiddelen in gigantische tanks gebruiken om dit werk te doen, maar het is duur en moeilijk voor het hout. Heeft u bleken of gelachtige vlekken overwogen om deze niet verwijderde vlek eenvoudigweg te maskeren?
Drie antwoorden:
bowlturner
2015-03-18 06:12:08 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Het zal veel werk zijn, maar ik heb twee verschillende suggesties.

Gebruik je vlekverwijderaar opnieuw, maar wees deze keer specifieker en gebruik een (oude) tandenborstel om hem aan te brengen en te 'reinigen' het trekt zich terug als het tijd is. Een tandenborstel kan de remover op de kleine plekken aanbrengen en kan net zo werken als tandplak van je tanden krijgen.

Als het grotendeels verdwenen is, kun je dezelfde truc met bleekmiddel proberen, maar wees voorzichtig, het is ook ook gevaarlijk (gezondheidsrisico's) en als het te sterk is, kan het hout beschadigen.

Er is altijd de vraag hoeveel wil je eraf? omdat het goed is gedaan, kan het achterlaten van een deel van de oude vlek in de groeven het ook een mooie 'antieke' look en feel geven.

ewm
2015-03-18 17:29:15 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Opnieuw toepassen en mechanische manipulatie zijn je vrienden (zoals hierboven gesuggereerd). Als dit een kritiek project is, zijn er een aantal extremere paden.

  • een tweede ronde met een ander product kan helpen.
  • Je vlekverwijderaar kan in een dikkere oplossing of in een gel komen. Dit zal de verdampingstijd vertragen en dus de tijd dat de klodder de vlek verwijdert.
  • je kunt wattenbolletjes, wattenstaafjes enz. Weken met de vlekverwijderaar en het lastige gebied bedekken (het gevaar hier is verkleuring of problemen met het te nat worden van het hout: zwelling, loslating, enz.)
  • u kunt tandenstokers, schrapers of op maat gemaakt gereedschap gebruiken (aardingsmetaalzaagbladen werken goed) - nadat u de verwijderaar heeft aangebracht en laat het een beetje zitten, gebruik de schrapers. U zou de verzachte toplaag van de afwerking moeten kunnen verwijderen. Zodra u een harder, droger gebied bereikt, brengt u de afwerking opnieuw aan en herhaalt u het proces. (Het gevaar is hier in het hout zelf te snijden en te schrapen.)

Al het bovenstaande brengt meer tijd met zich mee om nare en levensverkortende chemicaliën in te ademen. Gebruik alstublieft gezond verstand en ventilatie (en een gasmasker als u er een heeft; niet waar? Er zijn er veel beschikbaar in het bereik van $ 20- $ 50).

Peter Grace
2015-03-18 15:00:58 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Er zijn speciale spoelen van schuurmateriaal die bijna op een schoenveter van schuurpapier lijken. Dat kan in sommige gevallen de moeite waard zijn om de vlek uit ingewikkelde ontwerpen te schuren.

Mitchell's sanding cord
(bron: mitchellsabrasives.com)Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 3.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...