Vraag:
Kunnen sommige houtsoorten na het schuren gewoon nooit schoon worden afgewerkt?
Matt
2015-03-18 07:40:46 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik ruim pallethout op voor gebruik in diverse projecten. Op dit moment bereid ik het hout voor met kleine variaties op dit proces. Het hout dat ik krijg, varieert afhankelijk van de pallets waarmee ik eindig. Vaker zijn het zachtere houtsoorten.

  1. Was indien nodig.
  2. Gebruik een rasp om poreus / zwakker hout van de plank te verwijderen.
  3. Gebruik schuurpapier met een lage korrel en een bandschuurmachine
  4. Gebruik met de hand een middelgrote korrel
  5. Gebruik met de hand een hoge korrel.

Het lijkt erop dat hoeveel ik het hout ook schuur en schoonmaak, er veel bramen in zitten (als ik ze zo mag noemen). Uiteindelijk zal ik deze projecten beitsen en lakken en dat zal allemaal voor niets zijn als er altijd overal kleine stukjes hout vastzitten.

Ik schuur niet genoeg of gebruik niet de juiste techniek. Aangezien ik pallethout gebruik, is het al niet de beste houtsoort om mee te beginnen, dus is mijn probleem mijn houtkeuze?

Is het je gelukt om dit op te lossen, aangezien dit weer terugkwam met een nieuw Antwoord, of krijg je het probleem tot op zekere hoogte nog steeds?
@Graphus denk ik tot op zekere hoogte. Ik blijf houten meubels voelen en het voelt soepel aan. Dat is meestal de finish, maar sommige dingen die ik heb afgewerkt zijn nog steeds niet zo glad (voor de finish) als ik had gewild. Ik heb onlangs een set schrapers gekregen die voor mij zouden kunnen werken en die ik kreeg lang nadat ik dit had gepost. Ik denk dat dat hier misschien wel de meeste hulp is. Als u iets toe te voegen heeft, ben ik welkom bij het advies.
Ik heb niet echt iets toe te voegen dat echt zou functioneren als een goed antwoord, maar ik wilde je verzekeren dat je een volledig glad oppervlak zou moeten kunnen krijgen, op ruw gezaagde en / of verweerde planken is er normaal gesproken ongerept hout onder het ruwe oppervlak. Ik zou het grootste deel van het gladstrijken doen door te schaven, maar je kunt er zeker komen door alleen te schuren - veel mensen gebruiken hiervoor precies een brede bandschuurmachine. Een of twee passages onder korrel 80, dan een @ 120 of 150 en een laatste pass @ 180 of 220 en het hout moet perfect glad zijn, bijna klaar om af te werken.
@Graphus Bedankt daarvoor. Ik stelde deze vraag voordat ik toegang had tot een schaafmachine, waar ik nu dol op ben, maar ik schuur nog steeds mijn kleinere planken omdat ze niet geschikt zijn voor schaafmachines, dus schuren (en binnenkort sloop) als nog steeds een deel van mijn leven. .
Ik wou dat ik ook een schaafmachine had! Het is een van de weinige compromissen voor een aanpak met alleen handgereedschap waarvan veel jongens denken dat het volkomen gerechtvaardigd is, aangezien het volledig met de hand dimensioneren van voorraad een langzaam en veeleisend werk is. * "Ik schuur nog steeds mijn kleinere planken omdat ze niet geschikt zijn voor schaafmachine" * voor het geval het helpt, plaats ik een link naar mijn antwoord op [Wat is de minimale lengte die ik kan schaven?] (Http: // houtbewerking .stackexchange.com / questions / 703 / wat-is-de-minimum-lengte-i-can-dikte-plane / 710 # 710) uit de begintijd.
@Graphus pallethout wordt meestal op de een of andere manier kromgetrokken. Ik wil het niet de hele tijd plat schaven om dat te behouden vanwege zijn charme. Door het plat te maken zou de dikte verliezen die ik niet al veel zou hebben.
Drie antwoorden:
Jack
2015-03-18 11:41:58 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Controleer, indien mogelijk, het vochtgehalte van uw materiaal. Ik vind dat probleem meestal als het hout een zeer hoog vochtgehalte heeft, zeg 15-20% en hoger. Een simpele test is ook voelen hoe koud het hout aanvoelt. Nat hout voelt kouder aan dan droog hout.

De suggestie hier zou zijn dat ik het moet schuren nadat het is opgedroogd?
Ja, dat zou het geval moeten zijn. Ik heb die ervaring eerder gehad. Soms wordt de nerf op hout zo slecht opgeheven als eenmaal een afwerking is aangebracht, dat een zorgvuldig schuren nodig is na de eerste blanke lak. De blanke lak hardt het hout als het ware uit, zodat het glad geschuurd kan worden. Dit kan het geval zijn als je het rauw glad krijgt en het graan weer "springt" als er een finish of vlek overheen gaat.
dfife
2015-03-18 09:47:34 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik heb gewerkt met oude hekken en heb door schaven een "nieuwe" houtlook gekregen. Het probleem is dat je na het schaven maar een kleine hoeveelheid hout hebt om mee te werken. U kunt hetzelfde probleem tegenkomen. Maar ... haal het gewoon door een schaafmachine en het ziet er vrij nieuw uit.

Wees voorzichtig terwijl u pallethout of ander teruggewonnen hout door een schaafmachine laat lopen. Als je het verwijderen van slechts één van de nagels mist, heb je misschien een nieuwe set messen nodig! Ik heb een goedkope metaaldetector / stud finder die ik voor dit doel gebruik.

Pas op dat u pallethout door een schaafmachine laat lopen. Als je het verwijderen van slechts één van de nagels mist, heb je misschien een nieuwe set messen nodig! Ik heb een goedkope metaaldetector / stud finder die ik hiervoor gebruik.
Ik heb hetzelfde probleem gehad!
Schaven met de hand is misschien veiliger. Ook is de richting van de korrel met de hand of machine van invloed op hoe schoon een oppervlak wordt.
MattD
2016-03-06 04:49:58 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik heb teruggewonnen hout afgewerkt door te schuren zoals u beschrijft, en vervolgens te polijsten.

Dus specifiek:

  1. Gebruik een bandschuurmachine met korrel 80 gevolgd door 120 korrel
  2. Excenterschuurmachine korrel 120 gevolgd door korrel 220
  3. Polijstschijf (in een handboor) met polijstpasta op basis van Tripoli (talkgesmeerd)

Dit resulteert in glad hout dat nog steeds een deel van de versleten, teruggewonnen vorm heeft.Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 3.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...