Vraag:
Avondreflectie van een finish na "finishen van de finish"
dfife
2015-03-18 19:39:38 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik heb onlangs werkbladen van slagersblokken in mijn keuken geïnstalleerd. Enkele weken geleden heb ik er vier lagen vernis op gedaan, maar (zoals altijd) eindigden ze met stofpennen. Dus gisteren heb ik nat geschuurd met schuurpapier met korrel 400 (met minerale olie en water als smeermiddel). Dat maakte het oppervlak erg glad om aan te raken, maar liet een ongelijkmatige glans over het oppervlak achter omdat de stofdeeltjes (d.w.z. de hoge punten) mat waren, terwijl de spleten satijn waren (de glans die ik koos voor de afwerking). Normaal gesproken zou je blijven schuren tot de glans gelijk is, maar ik dacht dat ik gewoon een toplaag zou toevoegen die is verdund met terpentine (d.w.z. een afveegvernis). Theoretisch zou het aanbrengen van een andere laag satijnafwerking moeten de glans egaal maken.

Helaas niet. Kijk naar de afbeelding hieronder. Waarom heeft mijn toplaag de afwerking niet egaal gemaakt? Hoe kan ik de glans egaliseren?

Een paar dingen die ik heb overwogen.

  1. Verhoog de glans tot halfglans. De toplaag was van een ander merk vernis, dus misschien was de ondervacht (het niet-stoffige deel) glanzender dan de bovenste (verdunde) laag, wat deze diversiteit aan glans zou kunnen veroorzaken.

  2. Verhoog naar beneden de glans tot mat. Misschien is alles bevochtigen tot de stof-nibbed-glans de beste manier om te gaan (om de tegenovergestelde redenen vermeld in # 1).

  3. Blijf jassen toevoegen. Dit is tenslotte een verdunde vernis die ik aanbreng. Misschien zijn er nog meerdere lagen nodig om de glans gelijk te maken.

  4. Leef ermee :(

Dus ... ideeën?

enter image description here

Misschien is schuren het probleem. Het oppervlak van het schuurpapier buigt mogelijk te weinig of te veel door. Heb je staalwol geprobeerd of zoiets als een kastschraper?
Bedankt voor de reactie, @BrownRedHawk. Ik vergat te vermelden dat het schuurpapier niet met iets anders dan mijn hand is bedekt, dus het moet de contouren van het hout volgen. Ik heb geen staalwol geprobeerd. Ik zou dat een kans kunnen geven.
Als het ergste scenario nog een ronde polyurethaan is, kan ik wat staalwol een kans geven. Ik vind dat het het meest gelijkmatig van invloed is op alle oppervlakken, maar het is misschien niet goed als je een lichte 'sinaasappelschil'-achtige afwerking ontwikkelt.
Ik zal het proberen. (Hoewel, ik neem aan dat de toplaag eerst volledig moet uitharden, wat enkele dagen kan duren).
Twee antwoorden:
datUser
2015-03-19 18:22:29 UTC
view on stackexchange narkive permalink

De afwerking zou waarschijnlijk een eigen SE-site moeten krijgen. :) Ik grap maar gedeeltelijk.

In dit geval stuit je op verschillende beperkingen om de finish te krijgen waarnaar je volgens mij op zoek bent, en geen daarvan mag als onoverkomelijk worden beschouwd.

  1. Vlakheid
  2. Vervuiling
  3. Stroom

Als je door wilt gaan en een mooie egale afwerking wilt krijgen, heb je om te beginnen met het afvlakken van de werkelijke vernis die momenteel op het aanrecht ligt en zorg ervoor dat rond de randen en hoeken niet door de afwerking wordt geschuurd. U moet de afwerking fysiek vlak afsnijden voordat u overweegt om meer vernis toe te voegen bovenop wat er momenteel is, omdat u gelijk heeft, toekomstige lagen zullen alleen de aanwezige contouren volgen en vergroten.

U heeft een paar benaderingen om dit nu te doen met een vernis.

Afvlakken afwerkingen

  1. Fijn schuurpapier en een schuurblok.

Meestal heb je eigenlijk geen blok hout nodig om een ​​back-up van je schuurpapier te maken, soms kun je een of andere soort harde pad gebruiken bij het schuren van afwerkingen zoals lak . Vernis is harder en plakkeriger, dus misschien wil je iets behoorlijk stijfs kiezen om een ​​back-up van het schuurpapier te maken.

Nog een paar tips. Koop een hoogwaardig 400 - 600 grit zelfklevend papier voor de afwerking. 400 is ongeveer gelijk. Met de plakkerige achterkant, het wordt geleverd in rollen van 4 "of 4,5", u kunt creatiever worden en sneller werken bij het schuren. U kunt het nat schuren of droog schuren na een paar dagen uitharding. Nat is waarschijnlijk de beste manier om hier naartoe te gaan. Wees bereid om vaak op papier over te schakelen. Het zal kauwen en stoppen met snijden, dan is de verleiding om gewoon krachtiger te schuren, wat kan leiden tot oneffenheden en doorschuren.

Ik houd meestal een scherpe houten wig bij de hand (stel je een hellingsvlak van 5 graden voor, 2 inch breed) om de afwerking van mijn schuurblok / pad af te schrapen om meer kilometers uit het papier te halen. De houtkrabber beschadigt het papier niet zoals een metalen stuk gereedschap dat zou doen en u kunt minimaal twee keer zo lang per stuk papier blijven snijden.

Werk in secties en droog het oppervlak en evalueer uw voortgang. Je wilt de afwerking wel gelijkmatig afvlakken. Ik denk dat je weet waar je naar op zoek bent, een gelijkmatige glans die aangeeft dat je de hoge punten van de valleien hebt afgebroken.

Als je volledig door de ene laag in de andere schuurt, zul je soms spookringen zien die kunnen zijn gezien onder het juiste licht. Deze verschijnen aan de randen van de afwerkingslagen en zijn meestal niet iets om u zorgen over te maken bij een vernisafwerking, aangezien extra lagen ervoor zorgen dat deze niet opgemerkt worden.

  1. Cabinet Scraper

Cabinet Scraper

Een goed geslepen kabinetschraper kan wonderen verrichten met een dikke vernislaag. Ik voeg dit toe om je te prikkelen :). Ik heb spiegelgladde poly-afwerkingen gemaakt met deze tool en wat geluk. Ik zou dit als een geavanceerde techniek beschouwen en zou aanraden om te oefenen voordat ik probeerde een afwerking van een belangrijk project af te vlakken. De tijd die een schraper u bij het schuren kan besparen, maakt het echter het overwegen waard.

De sleutel tot deze techniek is om een ​​uiterst fijne en gelijkmatige braam op deze man te krijgen en de afwerking daadwerkelijk met de lichtste druk te scheren. . Op een goed uitgeharde vernis, meerdere dagen, kun je bijna kleine krullen maken. Zorg ervoor dat u niet met de hoeken in de afwerking graaft. (Ik rond de hoeken van mijn kastschraper meestal sowieso om deze reden, niet erg.)

Het gebruik van een schraper heeft het nadeel dat het een moeilijkere techniek is, maar het kan uren besparen als je het goed doet. De schraper kleeft niet zoals papier en kan een oppervlak produceren dat superieur is aan alles behalve het fijnste schuurpapier. Ik zou ook alleen een schraper gebruiken met een vernisafwerking, hoe dikker hoe beter.

Aanbrengen van de eindlaag

Nadat je naar tevredenheid hebt afgevlakt, werk je af, vaak gedaan tussen laklagen als Nou, je moet de laatste laag of jassen neerleggen. De afwerking moet goed vloeien, maar mag niet te dun zijn en met een vernis is vervuiling een groot gevaar, aangezien het aanbrengen van deze afwerkingen veel langer duurt dan bij een spuitafwerking.

Het aanbrengen van de laatste laag van een vernisafwerking valt waarschijnlijk buiten het bestek van uw vraag en ik wilde vooral wijzen op manieren om een ​​bestaande vernislaag af te vlakken, aangezien dit uw meest voor de hand liggende volgende stap lijkt te zijn. Veel succes meneer!

Bedankt voor het antwoord, @datUser. Eén vraag - ik ga ervan uit dat een van deze werkt, het stuk zelf moet doodvlak zijn? Helaas zijn dit Ikea-werkbladen en zijn ze ver van plat. Andere opties als ze dat niet zijn? (Nu schop ik mezelf omdat ik het niet van tevoren met een handvlak heb platgedrukt).
Bij het afwerken of overspuiten van meubels is 'dead flat' leuk, maar meestal geen realiteit. Wat u hier probeert te bereiken, is een goede mate van 'plaatselijke vlakheid'. Stel u voor dat als het oppervlak convex was, u gewoon probeert het oppervlak van de afwerking overeen te laten komen met het oppervlak en de vlakheid van het hout zelf. Als de aanrechtbladen niet zo vlak zijn, gebruik dan gewoon een kleiner schuurblok. Dit zal de afvlakking van de afwerking meer lokaliseren dan wanneer u een groter of harder schuurblok gebruikte.
Geweldig, @datUser. Ik zal het proberen nadat de toplaag is genezen. Ik neem aan dat een kastschraper op dit moment niet werkt? (Omdat het te groot is om in de contouren van het hout te passen).
Oh, en ik ben het eens over de afwerking - het MOET een eigen site hebben :)
@dfife dat is een moeilijke oproep zonder het oppervlak te zien. Ik ben er zeker van dat uw intuïtie daar de beste gids zal zijn. Controleer het oppervlak met de schraper als een rechte rand. Als er geen echte openingen onder het schraapblad zijn, zou ik kunnen overwegen om het een kans te geven. Test gewoon een gebied dat zo onopvallend mogelijk is om te zien hoe het gaat. Je hebt het voordeel dat je het oppervlak niet hebt gekleurd voordat je het afwerkt (voor zover ik weet), dat zou het grootste gevaar zijn als je te diep zou gaan.
OSU55
2015-04-07 02:02:40 UTC
view on stackexchange narkive permalink

De glans is eigenlijk prima - hij is consistent in het gereflecteerde licht. Het probleem is de vlakheid van het oppervlak, veroorzaakt door de poriën van het hout, wat stofvervuiling en een klein beetje sinaasappelschil. Handmatig schaven van het oppervlak zou niet hebben geholpen. Het gebruik van een schuurafdichter zou het gemakkelijker hebben gemaakt - schuurafdichter is gemakkelijker te schuren, maar het maakt de algehele afwerking een beetje zwakker. Dit oppervlak moet worden "opgevuld", wat betekent dat al die pieken moeten worden afgeslagen en alle valleien moeten worden opgevuld. Op dit punt, aangezien je al verschillende lagen poly hebt neergelegd, is de enige keuze om het te schuren, een laag poly, schuur het enz. totdat het gevuld is, of goed genoeg voor u. In plaats van schuurpapier kan een handschraper worden gebruikt. Wat u wilt bereiken, is plaatselijke vlakheid. Het is het beste om een ​​flexibel steunkussen te gebruiken, zoals schuimrubber. Een stijve steun zal een groter gebied afvlakken, niet wat u op dit punt wilt. ~ 320 korrel papier, nat of droog. Het zelfnivelleren van de poly zal helpen, omdat het de neiging heeft om in de valleien te stromen. Een paar schuur- / overschildercycli kunnen die afwerking aanzienlijk verbeteren. Verdun de poly ~ 10% om het beter te laten vloeien. Misschien wilt u de laatste laag heel licht schuren met ~ 600 voor duidelijkere onvolkomenheden, en vervolgens wrijven met 0000 staalwol om een ​​gelijkmatige glans over het oppervlak te krijgen.Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 3.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...