Vraag:
Optimale gehoorbescherming?
Jasper
2015-03-18 21:45:34 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Gereedschap voor het bewerken van hout kan erg luid zijn. Geluidsniveaus van 104 - 110 dB zijn gemeten in de praktijk. (Theoretisch worden de geluidsniveaus verondersteld te worden gemeten op één meter afstand van de bron van het geluid. Een meter is 3 '3 3/8 ".)

Er zijn een aantal vormen van gehoorbescherming beschikbaar. Bijvoorbeeld:

  • Squishy oordopjes om in de gehoorgangen te steken. Typische oordopjes hebben een geluidsdemping van ongeveer 32 dB.
  • Headset-achtige oorkappen. Typische oorkappen zijn geclassificeerd voor ongeveer 29 dB geluidsbescherming.

Wordt het als de beste praktijk beschouwd om zowel oordopjes als oorkappen te dragen tijdens het werken met elektrisch gereedschap? Of maakt de gecombineerde ruisonderdrukking het zo moeilijk om niet-gereedschapsgeluiden te horen dat u geen andere potentiële gevaren hoort?

Ik hou van deze vraag en ik wacht met spanning op deskundige antwoorden! Anders moet ik wat onderzoek doen om erachter te komen ... :)
Twee antwoorden:
Robert Cartaino
2015-03-18 23:05:42 UTC
view on stackexchange narkive permalink

OSHA definieert welke geluidsniveaus gehoorbescherming rechtvaardigen om veilige werkomstandigheden te garanderen. Overmatig geluid wordt over het algemeen gedefinieerd als blootstelling aan 85 of meer decibel geluid gedurende een periode van 8 uur. Maar als het omgevingsgeluid groter is dan die niveaus, kan de tijd tot schade optreden zal afnemen.

enter image description here

Gehoorbeschermers moeten worden getest en goedgekeurd door de American National Standards (ANSI), en alle apparaten moeten worden gelabeld met een noise reduction rating (NRR) om hun effectiviteit te kwantificeren. Hoe hoger het NRR-nummer, hoe groter de capaciteit voor ruisonderdrukking.

Hoewel NRR wordt uitgedrukt in decibel (dB), is het belangrijk om te begrijpen dat gehoorbeschermers de omgevingsniveaus NIET verminderen door dat bedrag.

Om de werkelijke ruisonderdrukking te berekenen, neemt u de NRR-classificatie, trekt u 7 af en deelt u deze vervolgens door twee. Dus als u een machine heeft die werkt op 110 dB met gehoorbescherming van 33 NRR, ziet de reductie er als volgt uit:

110 dB - (33 - 7) / 2
110 dB - 13
= 97 dB

U kunt dan de bovenstaande tabel gebruiken om te bepalen of extra geluidsbescherming nodig is.

Er is duidelijk weinig nadeel aan overdreven conservatief zijn als het gaat om de bescherming van uw gehoor. Ik gebruik het meestal zelfs als ik het niet absoluut nodig heb ; het is gewoon een goede gewoonte.

Als je af en toe met iets bijzonder hard werkt, kun je de beschermingsmethoden verdubbelen ... maar als je dit vaak doet, is het het beste om één handig stuk te kopen van bescherming die deze niveaus aankan.

Maar als je gelaagdheid gebruikt, is het belangrijk om te begrijpen dat bescherming tegen gelaagdheid niet additief is (dwz 33 dB + 29 dB ≠ 62 dB reductie). Bij deze ANSI-geclassificeerde niveaus neemt u meestal gewoon het hogere niveau en voegt u 5 dB extra ruisonderdrukking toe. In het bovenstaande geval zou je eindigen met een effectieve beoordeling van ongeveer 38 dB NRR.

Als je je zorgen maakt over het blokkeren van de 'normale' geluiden als een kwestie van veiligheid (communiceren met mensen, gehooralarmen, enz.), dan kunt u overwegen te investeren in een aantal elektronische gehoorbescherming ( zoeken). Apparaten zoals deze zorgen voor een effectieve vermindering van luide geluiden terwijl ze de normale geluiden die je misschien wilt horen toestaan ​​(of zelfs versterken ). Dat is best gaaf.

Ik gebruik bijna uitsluitend elektronische gehoorbescherming. Wanneer ik met luide apparatuur werk (of dingen die <boom> gaan), wil ik kunnen horen wat er om me heen gebeurt. Als de apparatuur uitgaat, hoef ik mijn gehoorbescherming niet af te doen of eraan te denken deze weer om te doen. Als het luidruchtig begint te worden, is het er gewoon. En ik verzeker me ervan dat ik normaal kan blijven communiceren met de mensen of dingen om me heen.

Dit is interessant. Ik had gehoord over het aftrekken van een aantal van de NRR, maar niet het deel over delen door 2. Waarom zijn deze extra berekeningen nodig om tot de daadwerkelijke geluidsreductie te komen? Is dit slechts een ruwe schatting die toevallig "dichtbij genoeg" is in het typische ruisbereik zonder enige logaritmische berekeningen uit te voeren?
Peter Grace
2015-03-18 22:31:14 UTC
view on stackexchange narkive permalink

In de winkel is het verstandig gehoorbescherming te gebruiken. Ik gebruik liever oorbeschermers dan oordopjes, maar dat is meer een troost dan enig wetenschappelijk bewijs voor de doeltreffendheid ervan.

Uiteindelijk denk ik dat het antwoord luidt: "als het luid genoeg is dat je terughoudend bent om zet hem 's nachts aan "dan zou je absoluut gehoorbescherming moeten hebben.

Ik zou het gebruik van twee vormen van gehoorbescherming lastig vinden, dus ik geef er de voorkeur aan om slechts één goede set oorkappen te gebruiken die ik ook bij het geweer gebruik bereik. Moffen die zijn ontworpen om het geluid van geweerschoten te dempen, zijn ook perfect voor elektrisch gereedschap! Zorg er wel voor dat u normale, low-tech oorkappen koopt. Sommige oorkappen die voor de schietbaan worden verkocht, blokkeren alleen plotselinge harde geluiden (zoals een geweerschot) terwijl het constante gejank van een elektrisch gereedschap ongehinderd doorgaat. U wilt universele geluidsonderdrukking!

Gewoon een opmerking ter verduidelijking voor degenen die uw post misschien zien, en vervolgens de oordopjes van een schutter in de plaatselijke sportwinkel. Sommige oordopjes van de schutter hebben flappen die automatisch sluiten onder de schok van een geweerschot, maar staan ​​verder open om een ​​gesprek / luisterend oor mogelijk te maken zodat het wilde leven voorbij kan dwalen. Ze doen geweldig werk om het scherpe schot te voorkomen, maar zullen niets doen aan het gestage gejank van elektrisch gereedschap. (Ja, ik weet dat je "moffen" zei, maar sommige mensen slaan zulke kleine details over.)
Heel goed punt! Ik zal mijn antwoord bewerken om dit duidelijker te maken.


Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 3.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...