Vraag:
Veiligheid bij het werken in Tasmanian Blackwood
Monty Wild
2015-03-18 03:53:23 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik heb gehoord dat Tasmanian Blackwood giftig zaagsel bevat. Hoe giftig is dit zaagsel en welke voorzorgsmaatregelen moeten er worden genomen wanneer u ermee werkt?

Op http://www.wood-database.com/wood-articles/wood-allergies-and-toxicity krijgt Australisch Blackwood (zelfde ding) twee van de vier sterren!
Twee antwoorden:
bowlturner
2015-03-18 18:17:34 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Zaagsel is in het algemeen erg slecht voor je gezondheid. De kleinere stukjes die rondzweven (vooral door schuren) worden kleine deeltjes die net als asbest werken, ze kunnen in de longblaasjes komen en deze beschadigen. Er is dus een goede reden om een ​​stofmasker en / of een goed stofopvangsysteem te hebben.

Er zijn veel houtsoorten die toxisch zijn naast het fysieke gevaar van zaagsel. Over het algemeen geldt: hoe donkerder of aromatischer het hout, hoe meer chemicaliën met uw lichaam kunnen reageren. Walnoot zit vol met natuurlijke herbiciden en pesticiden en ze zijn niet goed voor het lichaam. Sommige zijn slechts allergische reacties, dus sommige mensen zullen worden beïnvloed en anderen niet.

Walnoot en uw Blackwood hebben beide een 2-sterrenbeoordeling volgens de houtdatabase link saltface in de opmerkingen. Nu ik walnoot heb gebruikt, zou ik zeer aarzelen om een ​​3- of 4-sterrenhout te gebruiken zonder zeer goede voorzorgsmaatregelen!

Als je een hout met drie sterren hebt gebruikt (zie mijn antwoord), heb je gelijk: het is behoorlijk ruw en ik zal het nooit meer doen. Maar! Ik moet eerst mijn voorraad kwijt;) Mijn opa zei dat ik eruitzag als een ebola-werker toen ik uit de winkel kwam.
@DanielBall Ja, ik las het, deed me ineenkrimpen. (Ik ben degene die je de +1 heeft gegeven) :)
Daniel B.
2015-03-22 17:08:54 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Het is eigenlijk onmogelijk te zeggen. U bent mogelijk allergisch voor hout dat een andere persoon niet is. Voor de meeste houtsoorten zijn ze weinig meer dan milde irriterende stoffen. Walnoot stoort me bijvoorbeeld niet, maar Wenge laat me uitbreken in een vreselijke uitslag die lijkt op poison ivy die weken aanhoudt. U dient minimaal een stofmasker te dragen voor ELK hout. Ik werd zo slecht met wengé dat ik een volgelaatsmasker vanaf 3 m draag en een tyvek-pak met capuchon en neopreenhandschoenen. U kunt het pas echt weten als u wordt blootgesteld, en pas uw beschermingsmiddelen dienovereenkomstig aan als u een reactie krijgt. Houd er rekening mee dat sommige houtsoorten mogelijk geen reactie veroorzaken bij de eerste blootstelling, maar steeds erger worden naarmate u er meer mee werkt.Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 3.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...