Vraag:
Met opzet roestende nagels
Matt
2015-03-18 08:23:20 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Als ik bijvoorbeeld een wijnrek bouw met pallethout. Ik wil geen mooie glanzende schroeven om de aandacht van het stuk af te leiden.

Wat ik momenteel doe, is de bovenkant eraf schuren en in water laten staan.

Kun je een snelle manier bedenken om de schroef te roesten of misschien een ander idee dat hem bruin zou kunnen maken (zonder te schilderen)

Ik zou kunnen zien dat dit niet op het onderwerp valt, maar het is het proberen waard.

Bedenk ook dat spijkers, zoals schroeven, verkrijgbaar zijn in decoratieve kleuren. Aan de andere kant kan de manier waarop spijkers worden aangedreven, elke afwerking beschadigen. Mijn oplossing voor een recent project was het gebruik van schroeven met platte kop met een zwarte afwerking; ze zijn bijna net zo klein als het afwerken van nagels, ze hebben de neiging om zichzelf te verzinken en de donkere kleur maakt ze minder opvallend als je ze toch wilt laten liggen (wat ik deed omdat dit iets was dat misschien moest worden geopend voor onderhoud).
Drie antwoorden:
ewm
2015-03-18 18:38:33 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Metalen patina's zijn een hele kunst op zich. Ik heb ammoniak gebruikt voor messing, vlekken gemaakt met azijn enzovoort. Beeldhouwers besteden veel tijd aan dit onderwerp.

Ervan uitgaande dat je nagels ijzer bevatten, probeer je ijzeroxide te vormen, de zwarte 'roest' (in tegenstelling tot de oranje roest, ijzeroxide). Bijna elk zuur zal het lukken. Azijnzuur (azijn) en bleekmiddel zijn zeer effectief - let op de dampen; Ze zijn gevaarlijk. Je kunt ook een voorgemengde augurk kopen. Er zijn er veel, ik zou http://www.jaxchemicals.com/ aanraden als je die kant op wilt. Ze verkopen een Iron, Steel en Nickel Blackener in een pint-formaat (onder andere).

Houd er ook rekening mee dat het verwarmen van de nagels met een fakkel of soortgelijke vlam ook de kleur zal veranderen, wat een snelle en goedkoop pad.

Als u een slijpmachine heeft, kan het slijpen van de spijkerkop het metaal oververhitten en verkleuren. Dit laat duidelijk sporen na. Je kunt een hamer gebruiken (een jachthamer als je zin hebt) om de textuur van de nagel te veranderen zonder de patina te verliezen. Als je deze methode koopt, kun je nagels maken die eruitzien alsof ze heel snel met de hand zijn gemaakt.

Dit is een goed afgerond antwoord omdat het meerdere oplossingen bood en mijn oorspronkelijke bedoeling om het metaal in de eerste plaats te roesten, extrapoleert.
dfife
2015-03-18 09:45:58 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Je kunt het in azijn laten weken. Ik weet dat staalwol oplost in azijn en volledig roest.

Ik zal de azijn proberen en kijken hoe het gaat. Bedankt
BrownRedHawk
2015-03-18 17:10:45 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Als je op zoek bent naar een patina / duisternis in plaats van een oranje-roestkleur, dan is zuiveringszout prima geschikt. Als je deze kleur wilt 'vergrendelen', zal een snelle trip naar een 450F-oven het goed doen.

Nog een solide suggestie. Mijn oude broodroosteroven zou hiervoor prima werken.
Ik hou ervan mijn gepensioneerde (voor voedsel) broodroosteroven te onderwerpen aan allerlei warmtegerelateerde projecten. Ze zijn verrassend goed voor dit soort dingen. Ik heb op deze manier veel gereedschappen en hardware met een beschermend patina losgemaakt en 'geconditioneerd'.


Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 3.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...