Vraag:
In welke situaties zou ik een bandschuurmachine gebruiken in plaats van een excenterschuurmachine?
Peter Grace
2015-03-19 07:28:52 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik heb zowel een bandschuurmachine als een excenterschuurmachine. Ik heb gemerkt dat ik, terwijl ik aan het verbeteren van mijn afwerkingstechniek heb gewerkt, vaak voor de excenterschuurmachine ga in plaats van andere schuurwerktuigen.

Ik ben benieuwd of de bandschuurmachine een specifiek doel heeft voor waarin het uitblinkt, tot het punt waarop het een efficiënter hulpmiddel is dan een excenterschuurmachine voor de klus?

Vijf antwoorden:
Jon
2015-03-19 12:07:14 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik hou van een bandschuurmachine als ik echt wat materiaal zoals verf moet verwijderen, ik denk dat het beter snijdt. een Orbital die ik leuk vind voor fijner schuren, biedt veel meer controle.

precies. De bandschuurmachine is het beste, als je echt materiaal moet verwijderen. Denk niet alleen aan verf, maar ook aan grotere onregelmatigheden in het oppervlak.
Ja, het gebruik van een bandschuurmachine voor "afwerking" is als het gebruik van napalm om mieren op uw terras kwijt te raken.
Maxime Morin
2015-03-19 17:57:35 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik gebruik mijn bandschuurmachine meestal voor grote oppervlakken waar ik veel materiaal moet verwijderen, zoals een ongelijke lamellenverbinding. Om eerlijk te zijn, gebruik ik het ook als mijn geduld bijna op is en mijn excentrische of 1/3 vel schuurmachine niet snel genoeg is ...

Hoewel het niet echt gerelateerd is aan houtbewerking, vond ik een riem schuurmachine erg handig om een ​​egale ondervloer te egaliseren bij het leggen van de vloer. (Zoals het schuren van een ongelijke voeg tussen twee multiplex- of OSB-platen.)

Hardhout kan een ROS soms zelfs bij een lagere korrel afschudden. Als u vloeren doet, met kaal hout of om beschermingslagen te verwijderen, is een bandschuurmachine de juiste keuze.
bowlturner
2015-03-19 17:25:59 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik merk dat ik mijn bandschuurmachine steeds minder gebruik. Ik gebruik het eigenlijk alleen als ik veel materiaal moet verwijderen, of dat nu een afwerking is of als het ruw is.

Ik merk dat ik het jarenlang alleen gebruik als ik werk met een korrelgrootte van 60 of 80 heb gedaan, of als ik een heel groot oppervlak heb, zoals een tafelblad waar de bandschuurmachine de klus veel sneller zal klaren. Maar zelfs daar, als ik naar korrel 100 ga, gebruik ik daarna mijn willekeurige baan.

Ik vind ook dat de baan meer controle heeft en dat ik er niet de hele tijd mee hoef te vechten.

Matt
2015-03-19 19:50:54 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik vind dat de bandschuurmachine goed is voor grotere stukken, vooral lange stukken zoals planken en planken. Ik heb het gebruikt voor het reinigen van planken van pallets die ik demonteer. Het is zonder twijfel veel sneller. Je moet gewoon extra voorzichtig zijn om niet te lang op één plek te blijven (schuren is in het algemeen zo, maar hoe sneller het gereedschap, hoe groter het risico.)

Vlakschuurmachines, althans die van mij, kunnen dat over het algemeen niet presteren met dezelfde snelheid. Idealiter gebruik ik mijn orbitaal voor kleine stukjes die niet vlak zijn of moeilijk bereikbare plaatsen hebben. Voorbeelden zijn stoelen en vogelhuisjes. Ik gebruik het ook om de randen van hout de hele tijd schoon te maken in een poging om een ​​zachte curve te creëren zoals verondersteld een harde hoek te zijn die zou worden gecreëerd na een snede van 90 graden.

J. Hanson
2017-05-25 20:14:35 UTC
view on stackexchange narkive permalink

90% van mijn afwerkklussen gebruik ik ook de excentrische schuurmachine.

De enige keer dat ik de bandschuurmachine versus de vlakschuurmachine gebruik, is wanneer ik een van beide nodig heb. :

Heel snel VEEL hout verwijderen
Grote stukken hout schoonmaken of
Grote stukken plat makenDeze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 3.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...