Vraag:
Hoe bereken ik de hoeveelheid neerwaartse kracht die een spijker ondersteunt?
James Jenkins
2015-03-18 02:04:39 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik heb een project in gedachten dat een verwijderbaar paneelplafond, gemaakt van hout, in mijn voltooide kelder creëert. Onderdeel van het huidige ontwerp is het bevestigen van planken aan de plafond / vloerbalken uit de jaren 50 waaraan de plafondpanelen zullen worden opgehangen. Ik wil afwerknagels gebruiken die zijn geïnstalleerd met een pneumatische spijkermachine. Het hout zal een lichte kleur krijgen.

Hoe bereken ik hoeveel een spijker zal dragen? Ik wil niet te weinig spijkers gebruiken en het plafond naar beneden laten vallen, en ik wil niet meer gebruiken dan nodig is.

Kleiner & less = aantrekkelijker

vs

Groter en meer = sterker.

Ik zou denken dat de kop van de nagel veel meer verschil zou maken dan wat dan ook. Zelfs een 40d-spijker zonder kop zorgt ervoor dat het bord wegglijdt. Tenzij je het bord met spijkers bekleedt, denk ik niet dat het permanent zal blijven.
Ik dacht dat ik de spijkers in verschillende hoeken zou plaatsen \ /
waarom niet af en toe een schroef verzinken en afdekken met bijpassende plug. Of u kunt een sterke kleefstof gebruiken, waarna de nagels slechts voor tijdelijke ondersteuning zijn
Afhankelijk van het gewicht van het hout, zelfs onder hoeken, kunnen de afwerkspijkers na verloop van tijd recht / los gaan en doorzakken. Ik vind de suggestie van @guitarthrower leuk.
Ik weet dat dit oud is, maar er zijn enkele interessante referenties [hier] (http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2635684/). De beste manier zou zijn om een ​​paar gecontroleerde tests uit te voeren met de materialen die u wilt gebruiken, aangezien er zoveel variabelen zijn. Een interessant ding dat ik daar las was: "* Scholten ontdekte dat de hoogste waarden voor de weerstand tegen terugtrekken van spijkers werden verkregen met spijkers met scherpe punten op hout met een lage dichtheid [18]. Hout met een hoge dichtheid splitste niet na het spijkeren. Hij stelde gewone spijkers voor hout voor met hoge weerstanden. * "Zoek ook naar uittrek- / doortreksterkte.
Een antwoord:
guitarthrower
2015-03-18 02:32:59 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Uitbreiden naar een echt antwoord.

Nagels met een typische afwerking zijn, zoals de naam aangeeft, voor de finishing touch. D.w.z. sierlijsten, bekledingsmaterialen, enz. Ze zijn niet structureel en worden vaak gebruikt in combinatie met andere sterkere methoden.

Zoals ik begrijp dat uw vraag is, zijn er een aantal opties.

  1. Verzinkbouten regelmatig om extra structurele ondersteuning te bieden. Deze kunnen worden afgedekt met delen van deuvels die passen bij de houtsoort om ze te verbergen.
  2. Gebruik een sterke lijm en voeg afwerkspijkers toe voor ondersteuning totdat de lijm opdroogt.
  3. Kijk in een tand- en groefmethode, gecombineerd met lijm en spijkers (die in de groeven kunnen worden verborgen).

Het grote probleem dat u moet overwinnen is de zwaartekracht (ik heb nog steeds geen manier gevonden om de effecten ervan te ontkrachten!)

Zeker anti-zwaartekrachtspijkers.
@MichaelKaras Lowes EN HD waren allemaal uit !!!


Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 3.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...