Vraag:
Welke eigenschappen bieden thee en staalwolazijn als vlekken?
Nit
2015-04-29 01:34:21 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik kwam vandaag de onderstaande afbeelding tegen via sociale media met de titel Aging Wood Instantly .

Sample image

De Kort samengevat: het hout eerst kleuren met zwarte thee en daarna, na drogen, met azijn doordrenkt met staalwol gedurende 24 uur.

Hoewel het resultaat op veel andere mogelijke vlekken lijkt, vroeg ik me af wat de goede eigenschappen van een dergelijke vlek zouden zijn? Zijn er redenen waarom het geen duurzaam idee is?

Twee antwoorden:
LeeG
2015-04-29 02:09:33 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Het proces staat bekend als houtbeitsen. De azijn (azijnzuur) combineert met de staalwol om ijzeracetaat te creëren dat reageert met de verschillende tannines in het hout om het donkerder te maken van grijs naar zwart. Sommige houtsoorten bevatten niet veel tannines, dus je kunt de zwarte thee gebruiken om er wat aan toe te voegen.

Je kunt het mengsel verdunnen als het je hout te donker maakt. Het effect gaat niet erg diep, dus het kan worden afgeschuurd. Het biedt geen extra bescherming aan het hout, dus een soort toplaag is nodig.

TX Turner
2015-04-29 02:08:28 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Nit, het enige nadeel van het gebruik van dergelijke vlekken heeft te maken met herhaalbaarheid.

Als u de volgende dag terugkomt en een nieuwe batch vlek door elkaar haalt, komt deze mogelijk niet overeen met de batch van de dag ervoor.

Dus hoewel het prima is voor enkele kleine objecten, of gebieden die u met één batch kunt doen, kunt u in de problemen komen als u meerdere objecten heeft die u wilt matchen, of een groot oppervlak waarvoor u een nieuwe batch mengen.

Vanuit milieuoogpunt zijn ze geweldig - geen oplosmiddelen en geen VOS (vluchtige organische stoffen). Als je een krachtige thee gebruikt, kun je het stuk ook lekker ruiken. :)Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 3.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...