Vraag:
Mijn lintzaagblad glijdt constant weg. Wat zijn enkele veelvoorkomende oorzaken hiervan?
Peter Grace
2015-03-17 20:42:12 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik heb een oudere Craftsman-lintzaag die het erg moeilijk is om het blad weer op zijn plaats te krijgen en het heeft de neiging om het blad vaak heen en weer te gooien. Het maakt het gebruik van de tool vervelend. Ik vraag me af of er een gemeenschappelijke reeks oorzaken is voor dit gedrag die ik mogelijk als diagnostische checklist kan gebruiken.

Als dat bij mij gebeurt, komt dat meestal doordat de wielen naar de ene of de andere kant kantelen. Om te controleren of ze gecentreerd zijn, haal ik het mes er met de hand doorheen om er zeker van te zijn dat ze in het midden blijven. Heb je dat al geprobeerd? Over het algemeen is er een aanpassing die kan worden gemaakt waardoor de wielen op de een of andere manier kantelen.
Soms kan zelfs de spanning dit probleem veroorzaken.
Zou te veel spanning dit ook veroorzaken? Ik probeer de mesjes mooi strak te maken met 3/8 "mesjes en minder strak met het 1/8" mesje.
Stelt u uw druklagers correct af? Ze mogen de band nauwelijks raken wanneer u de wielen met de hand ronddraait, met het mes in het midden van beide bandenkronen. Ook ... zijn de lagers van je bovenwiel strak en in goede staat? Als ze los zijn geraakt, kan het bovenste wiel wiebelen en het mes weggooien.
Vier antwoorden:
ratchet freak
2015-03-17 21:18:14 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Uw zaag is mogelijk slecht afgesteld.

Bij een correct afgestelde lintzaag zijn de wielassen exact parallel en de wielen in hetzelfde vlak. De assen kunnen worden afgesteld met behulp van de kantelschroef op het bovenwiel.

Als dat niet helpt, kan het zijn dat de kruin van de wielen te vlak is. Zet een liniaal op het wiel en kijk of er nog genoeg kroon over is. Als dit niet het geval is, moet u de band of het wiel vervangen.

http://woodgears.ca/bandsaw/bandsaw_crown.jpg
afbeeldingsbron

Eigenlijk nee, als de wielen perfect parallel / coplanair zijn, dan zijn ze niet goed afgesteld. Je wilt dat de wielen lichtjes tegenover elkaar staan ​​- dat 'houdt' het mes op zijn plaats.
@TX Turner, ik denk dat ze zo zijn ontworpen dat de kroon het blad correct volgt. De wielen * moeten * coplanair zijn.
Praat met een lintzaagfabrikant. Als ze coplanair zijn, zal de druk van het snijden van een materiaal het mes eraf duwen (omdat er geen weerstand is tegen zijdelingse beweging behalve spanning). Tracking werkt door de hoeveelheid niet-coplanairheid (niet-coplanariteit?) Te regelen. Ik heb twee wielen die de voorkant (bovenwiel) en de achterkant (onderwiel) van een V-groef vormen. Elke zijwaartse kracht (van bijvoorbeeld iets snijden en tegen het mes duwen) wordt tegengegaan door het mes dat de 'V' 'beklimt'.
https://www.youtube.com/watch?v=wGbZqWac0jU 6:30 of zo in.
@TXTurner Je controleert het artikel waar de afbeelding in de post vandaan komt. of bekijk [deze video] (https://www.youtube.com/watch?v=6sM0Qjumyro)
Veel lintzagen worden geleverd met volledig lekke banden; de positie van het mes op de band is aan de voorkant voor een lekke band, of in het midden van de kroon voor een gekroonde band.
OSU55
2015-04-17 02:47:03 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Niet in een bepaalde volgorde:

  1. Onvoldoende bladspanning
  2. Bladuitlijning onjuist - pas de wielhoek aan met de meegeleverde knop. De slokjes van de tanden moeten in het midden van de band van het stelwiel zitten.
  3. Bladdrukgeleider niet goed afgesteld waardoor het blad van het wiel kan worden geduwd. Minder dan 1/16 ".
  4. Zeer versleten banden
Dano0430
2015-04-16 22:26:16 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Een bot lintzaagblad zal ook de neiging hebben om naar de zijkant te bewegen. Ik heb het nooit zo ver laten bewegen dat het eraf valt, maar dat is misschien ook iets om naar te kijken.

RIKKARDO54
2017-09-09 04:20:46 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Had onlangs het probleem dat het mes eraf sloeg en de band meenam. 'Eindelijk vond ik de stelschroef op het aandrijfwiel los en de wielen waren niet goed uitgelijnd.Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 3.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...